mixitron wrote:Sklapam 2 bicikla od 2 bicikla tako da dobijem jedan bolji i jedan prihvatljiv, a sve to u near-socijala liZi

Ovaj bolji se bazira na X7 mehanici, ramu koji mi se više svidi i nekoliko premeštanja delova, dok ne bude više kinte. Will keep you updated.
El' niko nema primedbu na mesto za rogove?
heh

jos nisam od dva pravio dva,ali od jednog rama i pune kese delova,to jesam
Rogovi ? pa zavisi sta hoces njima da postignes.
Ja sam ranije imao "rogove" na samom centru volana (koliko god je moglo da se privuce luli)
koji su formirali neku vrstu aero/triatlon volana.
Ledjima je prijao takav polozaj.
Ali upravljati precizno sa rukama tako blilzu osovini oko koje se volan obrce je veoma neprezicno i "twichy"
Takav polozaj sam koristio samo za "cruise" po asfaltu.
Za bilo kakvu ozbiljniju promenu pravca,skretanje,ili sprint morao sam ruke vratiti u "redovan" poplozaj.
Takodje su i davali veoma zgodno mesto za "thumb shifter" menjace,
koji su radili po principu bar-end menjaca,dakle montirani na kraj "rogova" kao kod time-trial masina.
I ne samo zgodno,nego je i ruta sajle bila veoma prava,i lepse se,preciznije i lakse menjalo.
Tako montirani rogovi nemaju mnogo smisla ako praktikujes ofroad voznju.
Jer je osnovna uloga istog da izmenis respored tezine,
i vise tezine prebacis na prednji tocak kako se bicikl ne bi "clovio" (kod penjanja)
i takodje sire rasirene ruke daju vise mesta za expanziju pluca,
pa se lakse i efikasnije dise.
a i sto ti je volan siri,to ce upravljanje biti preciznije i manje osetljivo na male pokrete (lakse ces moci da prednji tocak "drzis na liniji")
Sad ako ti odgovara ledjima/rukama,takav polozaj moze biti udoban na duzim voznjama.
Neces znati dok ne probas
`