Adventure Trail Mokra Gora
Moderator: Moderatori
Adventure Trail Mokra Gora
Pre nekih mesec dana sam bio sa nekom ekipicom na Zlatiboru i nabasao sam tokom jedne setnje od table na kojoj pise Adventure Trail Mokra Gora tj na naskom staza avantura Mokra gora. Pise da ima 66 kilometara i da je predvidjena za 4x4, tenkove i bicikle. Zvuci veoma zabavno i obecavam da cu je obici cim pre. Jel neko mozda bio tamo, tj. vozio?
Re: Adventure Trail Mokra Gora
Pretpostavljam da su rešili da obeleže i turistički eksploatišu neki od pravaca preko Semegnjeva ili Viogora kuda smo davnih dana prolazili ispitujući ima li puta od Mokre Gore do Zlatibora. Lep teren, ima smisla provozati.
Zlatibor i Mokra gora, naravno i Tara su najsmislenija mesta na planeti. Pogotovo za jedu laganini voznjicu. Trebalo bi da je dobro obelezeno i da je provereno. Pre nekoliko godina ta staza nije postojala. Cekam neko lepse vreme kako bih nagovorio drugara koji ima tamo kucu da odemo na dva, tri dana.
Nemoj da brkaš postojanje staza i postavljanje oznaka
Na primer:
Q) da li one staze po Kučaju ili Đerdapu iz Freebiking Atlasa postoje ili ne?
A) sve zavisi da li imaš ili nemaš GPS
Na primer:
Q) da li one staze po Kučaju ili Đerdapu iz Freebiking Atlasa postoje ili ne?
A) sve zavisi da li imaš ili nemaš GPS
Mislim da je sve lepo obelezeno jer su USAID i jos neke organizacije dale pare za celu stvar, a njima ne mozes da kazes da si nesto uradio, a nisi. Pare u dzep i cao. Ovo je neka ozbiljnija prica. Malopre sam na netu nasao preko Gugla cak i neki dokument o stazi koji je ozbiljno odradjen. Samo sam ukucao Adventure Trail Mokra Gora i otvorio prvu stranicu koju sam video. Fajl je u wordu pa me je mrzelo da cituckam. Ima milijardu strana.
Ne možeš da zamisliš koliko sjajnih staza leži unaokolo širom ove zemlje, samo ih treba otkriti... A Tara i Zlatibor je već poznato turističko područje, pa je i logično da se našlo para za investiranje u turističku infrastrukturu, uključujući i obeležavanje staza na terenu. Da li je u pitanju US Aid, GTZ ili neka treća mafija za pranje para sa zapada, potpuno je svejedno. Bolje da ulažu u takve stvari nego da finansiraju ratove.
U potpunosti se slazem sa tobom. Ako dobijemo bar 1% od njihovog pranja novca isplati se. Ulaganjem u prirodu i turizam ne mogu da podsticu ratove pa je to jos i bolje. Medjutim po meni neki delovi ove zemlje ne bi trebalo da se diraju nego treba da osstanu onakvi kakvi jesu kaoko bismo mogli malo da uzivamo i u avanturizmu.
Ništa se ne sekiraj, ima sasvim dovoljno takvih netaknutih predela tamo na istoku gde stalno idem
Ne bojis se vlaske magije?
Ne bojim se, praktikujem je
Onda znam sa kim treba da idem na pedaliranje zacaranim sumama istocne Srbije.
U koje svrhe Alek, da te bolje sluzi bajk ili vreme...
Ajde malo izbajaj da se sneg otopi i da se malo prosusi teren...
Ajde malo izbajaj da se sneg otopi i da se malo prosusi teren...
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
Prema republickom hidrometerooloskom zavodu u sredu pocinje otopljenje i postepeno ce biti visa i visa temperatura. Trebalo bi da se sneg otopli u roku od nekoliko dana ako je po danu plus, a kazu bice. Ako nema snega nije bitno koja je temperatura. Samo da ima po cemu da se pedla, a da ne klizas.
To je u stvari put u izgradnji koji bi sledceg leta trebalo da bude i asfaltiran. Sad, da ima 66 kilometara.. malo mi se cini preterano.nisuholon wrote:Pre nekih mesec dana sam bio sa nekom ekipicom na Zlatiboru i nabasao sam tokom jedne setnje od table na kojoj pise Adventure Trail Mokra Gora tj na naskom staza avantura Mokra gora. Pise da ima 66 kilometara i da je predvidjena za 4x4, tenkove i bicikle. Zvuci veoma zabavno i obecavam da cu je obici cim pre. Jel neko mozda bio tamo, tj. vozio?
Prelazak sa Zlatibora u Mokru Goru je, inace jedan od najlepsih tura na Zlatiboru. Ne ide se tim putem koji je obelezen jer je to prilicno zaobilazno (mada ne i neatraktivno), vec moze da se udari popreko, znatno kracim ali nista manje lepim putem.