Moderator: Moderatori
što su tamo zabranili kampovanje u divljini
Ljudi ne najebavaju jednostavno zato što tamo ne idu (sem nekih retkih izuzetaka koji ne najebavaju zato što uspevaju da ostanu neprimećeni).
Kad si poslednji put recimo čuo da je neko prepedalirao Kosovo, a da se pritom nije pravio englez? Iskustvo Talesa sa planinarenjem po Kosovu koje je svojevremeno opširno opisao na yu-mount listi dovoljno je jezivo da tako nešto u meni ne pobuđuje ni najmanju dozu radoznalosti. Možda za jedno 20 godina.
Što se prelaženja istih brda trista puta tiče, možda su neka mesta jednostavno toliko lepa, da još više uživaš upravo u tome što ZNAŠ gde ideš i što se unapred raduješ onome što ćeš da iskusiš? Sem toga, ne možeš neki predeo da upoznaš jednim prolaskom. Kad negde prođeš prvi put, to ti je kao da si samo liznuo šlag sa torte, još uvek zapravo nemaš pojma kakvog je ukusa. A da bi došao do one najslađe voćke duboko u torti, moraš da progutaš poprilično zalogaja.
Ako želiš primer egzotične zemlje koja nije rizična, a neverovatno je lepa za prepedalirati je, mogu toplo da ti preporučim Norvešku, kao i ostatak Skandinavije. Ili recimo Irsku. Ili Island.
...
gde god su pokušali da se ulogore vrlo brzo se pojavljivala policijska patrola da ih upozori da ne mogu tu da ostanu
Jovanovic je napisao:gde god su pokušali da se ulogore vrlo brzo se pojavljivala policijska patrola da ih upozori da ne mogu tu da ostanu
Mislim da ovo treba najozbiljnije shvatiti na obali. I poenta i jeste u prihodu koji imaju od klasičnih turista. Negde van turističkih krajeva je - verujem - ova priča opuštenija. U Sloveniji postoji isti zakon, ali ne mogu nikako da zamislim nekog pandura da me juri štajaznam između vinograda po Vipavskim brdima. Ali već u Piranu nismo bili raspoloženi da isprobavamo divlje kampovanje.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost