Dakle sledeci vikend !! 24-25 April !!
Zahteva slobodan petak i ponedeljak, posto nam je potreban ceo dan da prevalimo 1350km jednog pravca.
Vako ljudi, ja sam sve nesto uklapao kako da idem, s kim i kuda, i svasta nesto, ali jos uvek se sve kockice nisu slozile.
Trenutno stvari stoje ovako: kolega svetski putnik na triciklu (pomenut u temi "tricikl za put oko sveta")
i ja smo u privatnoj prepisci izrazili zelju da se nekako iskombinujemo i da odemo autom.
Posto kolega trenutno auto nema, isli bi mojim (ako se ne ponudi kakvo bolje resenje)
Do Germersheim-a (blizu Karlsruhe-a) iz Beograda ima 1350km, od toga skoro sve autoputem.
Nasima vredi platiti samo 240 din putarine kod S.Pazove, a Madjari i Austrijanci zajedno iscu oko 17-18 eura za vinjete (7 dana)
a kod Svaba je naravno autobahn za dzaba

Dakle da kazemo 20 eura za putarinu.(poredjenja radi kod brace Hrvata toliko kosta prolazak njihovim autocestama do Slovenije u duzini od 300km

Moj auto trosi bezolovni benzin, i vozeci umereno 100-110 bi verovatno potrosio 6l/100km sto se sa trenutnim cenama i malom taktikom izbegavanja tocenja goriva u Nemackoj gde kosta 1,45

Ako bi gledali da krstarimo 120-130 i ustedimo 3-4 sata voznje, to bi sa bar 7l/100km kostalo oko 30 eura vise.
U troskove treba dodati i ulaznicu za sajam - 14 eura za oba dana, i naravno ostaje pitanje resavanja klope.
Sto se smestaja tice, tek istrazujem detaljnije. Ima par CouchSurfera u samom Germersheim-u, pa ako ima mesta to bi bilo extra(za dz u vreci na podu,ili vec gde)
U uredjenom kampu "pitch"(sator) kosta 3,5 eura na dan, plus 8 eura po osobi
Pa tako .. ima li ko zainteresovan ??