Zlatarski Stari Vlah i Uvac

Soba za sve što smatrate da ima veze sa planinarenjem (kao i ako želite svoje izveštaje i najave planinarskih izleta da izdvojite od ostalih)

Moderator: Moderatori

Zlatarski Stari Vlah i Uvac

Postod barda » 31 Maj 2012, 12:31

Uvek kada sam putovao na more, četinarske šume oko Zlatara su me oduševljavale i mamile da se uvučem u njih... Sada sam dobio priliku za to na izletu kao dobrovoljni davalac krvi koji je organizovala moja firma.
Nisam znao da se ta cela visoravan zove Stari Vlah, da je tako lepa i da krije toliko istorije, vode i ptica...

Prvi dan smo krenuli po dosta tmurnom vremenu u šetnju od 18km do novog manastira podno najvišeg vrha Zlatara - Velika Krševina (1625m) do kojeg nismo stigli zbog vlažnog terena... Popodne smo obišli manastir Mileševa koji se nalazi na izlazu kanjona istoimene reke - tu se krije još dosta toga što se može obići, ali to smo ostavili za neki drugi put...

I za kraj nas je čekala vožnja katamaranom po jezeru Uvac sa pogledom na gore ka beloglavim supovima, zaštitnim znakom ovog kraja, kraljevskih grbova i olimpijske reprezentacije...

To je odličan primer kako se zalaganjem ljudi može napraviti i očuvati jedna lepa priča, priča koja nas predstavlja svuda u svetu!

https://picasaweb.google.com/104407191602814748151/ZlatarskiStariVlahIUvac

Uživajte! :wink:
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
Korisnikov avatar
barda
Freebiking druid
 
Postovi: 1344
Pridružio se: 14 Mar 2008, 14:57
Lokacija: Novi Sad

Povratak na Planinarenje

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju