Interesuje me da li jos neko od fribajkera ovde apstinira od mesa i, konkretno, da li je neko zbog toga pri duzim turama imao problema?
Ja licno vec skoro 4 godine ne jedem meso i za to vreme nisam iskusio nikakve probleme u pogledu psiho-fizickog zdravlja. Stavise, raskid sa mesom rezultirao je u postepenom sredjivanju kilaze sa debelih 92kg na mrsavih 70kg sto nije bilo planirano, cak ni ocekivano ali sigurno je pozeljno. Takodje, redovno dajem krv i krvna slika mi je sasvim u redu. Kao sto sam rekao, problema u svakodnevnom funkcionisanju nije bilo, izuzev veoma ogranicenog izbora klope dostupne "usput"* ali treba imati u vidu i da se nisam izlagao ekstremnim fizickim naporima. Nekoliko jednodnevnih tura od oko 100km i jedna dvodnevna od 200km su savladane bez problema ali buduci da ovog leta planiram ozbiljnije visednevne izlete sa bajkom i satorom, zanima me kakva su iskustva drugih biljojeda (ukoliko ih uopste ima

Unapred hvala na odgovorima!
* Pod ovim 'usput' podrazumevam pekare/fast food i slicna mesta na kojima me cudno gledaju kada kazem da ne jedem meso. Vise puta se desilo da, kada u pekari eksplicitno trazim nesto, bilo sta bez mesa dobijem pecivo sa sunkom jer sunka nije meso, sunka je sunka xD
PS: Izbegavam ulogu agitatora vegetarijanskog nacina ishrane, svako je slobodan da jede sta hoce i nemam nikakvih problema sa mesozderima