Gornja Trešnjica i šira okolina Drine

Soba za sve što smatrate da ima veze sa planinarenjem (kao i ako želite svoje izveštaje i najave planinarskih izleta da izdvojite od ostalih)

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
mixitron
Posts: 528
Joined: 23 Jun 2006, 22:44
Location: Tihi glas u tvojoj glavi.
Contact:

Gornja Trešnjica i šira okolina Drine

Post by mixitron »

Sličice sa omanjeg pohoda su kod mene na fotopicu. Info za bajkere: do supova možete doći biciklom bez problema, mada je moguće i da su se pomerili za 50ak metara na drugu stranu svog utvrđenja, što će onda zahtevati ~3 sata vašeg pešačenja :)

Info za dalje od supova: ko je apsolutni mazohista, može da s biciklom na leđima spoji pešice do neke bestragije, Gornjeg Košlja, a odatle putem na Debelo brdo. Obrnut pravac (s biciklom) se ne preporučuje ni DH vozačima (ali će sigurno obradovati supove).

Staza: Kamen i plitka zemlja, bez blata i gliba. Može se proći i u patikama (dokle smo mi bili), ali se ipak preporučuje nešto što drži zglob.

Info o drumu: trenutno je u očajnom stanju na najvećem delu poteza od Loznice do B. Bašte (onom uzanom i opasnom delu, naravno). Saobraćaj je prilično oskudan, tu i tamo prođe neka kamiončina od opasnijih stvari.

Info o Rep. Srpskoj: prelazi se na ličnu kartu ili na pasoš ako ste maloletni. Putevi su im u odličnom stanju. Zvanična valuta je KM, ali ćete se na dosta mesta snaći i za dinare ili evre, uz malo nepovoljniji kurs nego zvaničan. Menjačnice postoje pa se uvek možete konvertovati. Ovako nestručno, cenim da bi lagano pedaliranje kroz RS od Zvornika do Šargana bilo 3-4 dana dugo i znatno živopisnije od puta s naše strane.
Post Reply