Rtanj za graCke pacove :)

Soba za sve što smatrate da ima veze sa planinarenjem (kao i ako želite svoje izveštaje i najave planinarskih izleta da izdvojite od ostalih)

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
mixitron
Posts: 528
Joined: 23 Jun 2006, 22:44
Location: Tihi glas u tvojoj glavi.
Contact:

Rtanj za graCke pacove :)

Post by mixitron »

Ola, eto mene ponovo.

Offline vreme se korisno utrošilo s 'našeg' stanovišta, ove nedelje sam bio u Jabukovcu na proučavanju srnećeg obdaništa, a prošle sam potrpao one gradske pacove iz prethodne epizode i odveo ih na Rtanj. Išli smo 'zvaničnom' stazom, baš onom crvenom linijom koju mi je Sale izvukao na G-Earth slici Rtnja. I mogu da vam kažem, da nema probijanja kroz šikaru, staza kojom smo se ja i nik uspentrali je često mnogo udobnija. I kraća :)

Kako je bilo? Pa mnogo dobro, ima ženske, ima sve. Od dve devojke, jedna se setila da u nogama još uvek nosi uspomenu sa bavljenja folklorom tako da smo je zauzdavali i uzbrdo i nizbrdo, druga je najpre natezala pluća na usponima, a onda je otkrila da se boji visine više nego što se nadala, što objašnjava zašto mi je, kao njenoj tehničkoj podršci, trebalo oko 50 min. da se izborim s grebenom pre dolaska na vrh. A tek silazak što je bio... joj.
Ipak, sve smo preživeli, i naučili smo kako se ide nizbrdo, i malo smo padali (uz moju nesebičnu pomoć) da vidimo da pad znači sedanje na dupe a ne sasuljavanje niz planinu.

Ortak (moj kum) je ceo put bio u fazonu 'rodila majka budalu', 'pas majku što sam pristao na ovo', 'koja li me budala nagovori na ovo'.

Devojka sa folklora (moja kuma) je sutra otišla na Avalu :)) Ovo dvoje su tri dana bili van svake upotrebe, s tim što kum nije hteo da razgovara sa mnom a devojka je bar bila oduševljena i svojim podvigom i onim što je videla i doživela.

Poslednje što sam čuo o kumu je da ubeđuje ljude da se organizujemo i demo na Rtanj.

Takođe sam čuo da smo se na Rtanj popeli biciklima. Ma da, samo ih nijednom nismo slikali :)

Bili smo u restoranu, i probali smo čuvenu gibanicu. Bokte, ono k'o cigla :)~

Šta još? Video sam vuka :)
Dakle, ni dva km od asfalta, tamo gde je drvo krošnjom palo na stazu pa se nakratko obilazi kroz livadu, u nekom žbunu džonjala je vučina. Čuo me je na 15ak m, skočio, kratko zastao da me WTFuje, i otperjao u šumu. Naravno, niko drugi nije ništa video, a i ceo susret je trajao dve sekunde :( Kasnije sam na grebenu pored nekog kamena nabasao na vučju kaku. Dakle, ima ih.

Eto.

Slike uskoro.
User avatar
mixitron
Posts: 528
Joined: 23 Jun 2006, 22:44
Location: Tihi glas u tvojoj glavi.
Contact:

Post by mixitron »

Evo ih: http://mixitron.fotopic.net/c1278063.html
Post Reply