Freeciklobiking na Fruškoj gori - kao je bilo
Moderator: Moderatori
Freeciklobiking na Fruškoj gori - kao je bilo
Verovatno svi čekaju da organizator otvori ovu freecikobiking temu
22 bicikla, isto toliko ljudi, isto toliko dobre volje i jedna ljubav prema okretanju pedala!
Ta jedna ljubav je spojila freebikere koji preferiraju offroad, i cikloberzijance koji više voze asfalt - dve podloge, sasvim različite, i ljudi toliko slični - i jedni i drugi vole bicikl, druženje, prirodu!
Takva je bila i tura - gradsko - istorijsko - šumska -> Novi Sad, Petrovaradinska tvrđava sa zavirivanjem u katakombe, lagano napuštanje grada i vožnja vijugavim grebenskim putem pored spomenika Vezirac koji nas je polako približavo Fruškoj! Spustili smo se u Bukovac odakle put udara u Frušku, popeli vidikovac kod Ksene i sreli namćorastog gazdu, na Astalu gde nema stolova ručali i spustili se ka izvoru Vilina vodica. Tu napuštamo šumu i asfaltom uz ćaskanje dolazimo do grada i uz piće sumiramo ove jesenje zajedničke utiske, puni elana za neke nove planove i vožnje...
Vi nastavite, dok ja polako sređujem fotografije, kojih baš i nema puno - ipak je trebalo voditi računa o povelikoj grupi
22 bicikla, isto toliko ljudi, isto toliko dobre volje i jedna ljubav prema okretanju pedala!
Ta jedna ljubav je spojila freebikere koji preferiraju offroad, i cikloberzijance koji više voze asfalt - dve podloge, sasvim različite, i ljudi toliko slični - i jedni i drugi vole bicikl, druženje, prirodu!
Takva je bila i tura - gradsko - istorijsko - šumska -> Novi Sad, Petrovaradinska tvrđava sa zavirivanjem u katakombe, lagano napuštanje grada i vožnja vijugavim grebenskim putem pored spomenika Vezirac koji nas je polako približavo Fruškoj! Spustili smo se u Bukovac odakle put udara u Frušku, popeli vidikovac kod Ksene i sreli namćorastog gazdu, na Astalu gde nema stolova ručali i spustili se ka izvoru Vilina vodica. Tu napuštamo šumu i asfaltom uz ćaskanje dolazimo do grada i uz piće sumiramo ove jesenje zajedničke utiske, puni elana za neke nove planove i vožnje...
Vi nastavite, dok ja polako sređujem fotografije, kojih baš i nema puno - ipak je trebalo voditi računa o povelikoj grupi
Re: Freeciklobiking na Fruškoj gori - kao je bilo
Dok Barda polako sredjuje fotografije koje kao po obicaju zeljno iscekujemo i ja cu da kazem svoje utiske sa voznje.
Voznja je bila neocekivano posecena kao da je pocetak a ne zavrsetak sezone ,vreme dobro za ovo doba godine a ekipa odlicna.Bilo je malih pehova busenja guma , pucanja zbica , laksih padova na srecu bez vecih posledica.Kad se sve sabere dan proveden u prirodi i odlicnom drustvu NEPROCENLJIVO .
Voznja je bila neocekivano posecena kao da je pocetak a ne zavrsetak sezone ,vreme dobro za ovo doba godine a ekipa odlicna.Bilo je malih pehova busenja guma , pucanja zbica , laksih padova na srecu bez vecih posledica.Kad se sve sabere dan proveden u prirodi i odlicnom drustvu NEPROCENLJIVO .
Evo i albuma sa skoro istim uvodnim tekstom
Freeciklobiking jesenje upoznavanje (40km, 900m u)
https://picasaweb.google.com/1044071916 ... e40km900mU
Uživajte!
Freeciklobiking jesenje upoznavanje (40km, 900m u)
https://picasaweb.google.com/1044071916 ... e40km900mU
Uživajte!
...fino zamisljena voznja,svaka cast Igoru. Drustvo kao i uvek sjajno. Fruska gora lepa kao i uvek.
Zakljucak...vraticemo se opet kad uzre tresnja
Zakljucak...vraticemo se opet kad uzre tresnja
Bilo je sjajno
Svaki put kad odem u NS otkrijem nešto novo.Ovaj put u Bardinoj organizaciji razotkrivene su sve tajne Petrovaradinske tvrđave i upoznate čari Fruške gore.Najači utisak mi je ostavila vožnja po bedemima tvrđave i istraživanje katakombi (nedokučiene misterije).
Društvo kakvo se samo može poželeti i garant nekim novim zajedničkim turama .
Evo i par sličica...nisu kao Bardine...al neki će se prepoznati ;o)
https://picasaweb.google.com/1121916269 ... vacStolovi
Svaki put kad odem u NS otkrijem nešto novo.Ovaj put u Bardinoj organizaciji razotkrivene su sve tajne Petrovaradinske tvrđave i upoznate čari Fruške gore.Najači utisak mi je ostavila vožnja po bedemima tvrđave i istraživanje katakombi (nedokučiene misterije).
Društvo kakvo se samo može poželeti i garant nekim novim zajedničkim turama .
Evo i par sličica...nisu kao Bardine...al neki će se prepoznati ;o)
https://picasaweb.google.com/1121916269 ... vacStolovi
Udruženi smo izvozali jednu lepu,interesantnu i kombinovanu vožnju od 43 km. Malo asfalta,malo Fruškogorskog zemljanog puta.
Hladnoću smo oterali zajedno,dobrim društvom i dobrim raspoloženjem,tek da naslutimo neke buduće zajedničke vožnje.
Tu su i slike.
https://plus.google.com/photos/10525795 ... 7018719745
Hladnoću smo oterali zajedno,dobrim društvom i dobrim raspoloženjem,tek da naslutimo neke buduće zajedničke vožnje.
Tu su i slike.
https://plus.google.com/photos/10525795 ... 7018719745
ni na nebu, ni na zemlji
pod zemljom
na brdu
u granju
međ lišćem
na kamenu
u blatu
uz vodu, iznad vode
među divnim ljudima
i opet ću
pod zemljom
na brdu
u granju
međ lišćem
na kamenu
u blatu
uz vodu, iznad vode
među divnim ljudima
i opet ću
Pedja , jel si to nesto menjao ram ili mi se cini? Znam da je na Goliji bilo price oko toga, inace lepa tura za kraj sezone
pozz
pozz
Još uvek testiram. Zao mi je što nisi išao ovaj put. Stvarno je bio veliki skup, i dobar duh i lepa jesenja vožnja.Blaza wrote:Pedja , jel si to nesto menjao ram ili mi se cini? Znam da je na Goliji bilo price oko toga, inace lepa tura za kraj sezone
pozz
fermax wrote:Još uvek testiram. Zao mi je što nisi išao ovaj put. Stvarno je bio veliki skup, i dobar duh i lepa jesenja vožnja.Blaza wrote:Pedja , jel si to nesto menjao ram ili mi se cini? Znam da je na Goliji bilo price oko toga, inace lepa tura za kraj sezone
pozz
Heh da znas da mi se islo, mada sm imao havariju sa nablama ovih dana, bio u prolazu ka adi vozio bajk, stao na naduvam gume i serviser mi rece da ce za sitnu kinu (250rsd) "razmasti lanac". Nije mi se zurilo pa reko ajd. Chovek mi ladno sa deterdzentom i kompresorom isprao nable i patronu srednjeg pogona. To nisam odma uochio, dok nisam na proveru doveyo bajs u Planet. Ta zabava oko "razmascivanja" me je kostala preko 2000rsd. Pozfrav i naucite nesto iz mog iskustva
B.