Garmin Oregon 300 - detaljan prikaz

Ovde možete diskutovati o kartama, njihovom korišćenju, o načinima i opremi za orijentaciju u prirodi. Naravno, raspravama na temu GPS tehnike kao modernom načinu orijentacije je mesto ovde.

Moderator: Moderatori

Re: Garmin Oregon 300 - detaljan prikaz

Postod barda » 18 Nov 2011, 22:50

Ej, čak sam skinuo i Birdseye sliku za na hard :shock:
Znači radi i satelit u Base Campu!!!!

Slika

Jedino što kada hoćeš da prebaciš na Oregon, traži aktivaciju ali na kompu je super :)
I možeš samo jednu sliku da skineš (taman dok crtaš trek na tom terenu)

E, svašta :!:
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
Korisnikov avatar
barda
Freebiking druid
 
Postovi: 1344
Pridružio se: 14 Mar 2008, 14:57
Lokacija: Novi Sad

Re: Garmin Oregon 300 - detaljan prikaz

Postod bluealek » 18 Nov 2011, 23:51

barda je napisao:Kako ti Sale organizuješ podatke u Base Campu?


Kako to misliš? Pa krajnje prosto. Klikneš desnim tasterom u listi i izabereš "Add new list to library". Onda samo ono što ti treba prevučeš iz drugih lista, koje posle toga možeš i da obrišeš ako ti ne trebaju. Komanda "Delete list and contents" će obrisati listu, ali i sav sadržaj u njoj. Obrati pažnju - ako si taj sadržaj prevukao negde drugde, on će nestati i u drugim listama! Dakle, ako želiš da ukloniš samo listu, koristi komandu "Remove list". A ako želiš hijerarhijski da ustrojiš liste, koristi komandu "Send to".

Što se samih sadržaja tiče (trekova, waypointa, mapa, itd), komanda "Remove from" ukloniće ga samo iz liste koja ti je trenutno otvorena, ali sadržaj i dalje postoji u bazi. Komanda "Delete" ga trajno briše, i iz liste i iz baze. Možda je koncepcija za početak pomalo zbunjujuća, ali kad provališ princip deluje vrlo praktično.

Što se BirdsEye-a tiče, kad se to pojavilo ja sam požurio da im platim pretplatu, ali sam vrlo brzo ukapirao da sam se zajebao i da su to bile bačene pare. Naime, deo površine Srbije koji je na BirdsEye snimcima pokriven upotrebljivo visokom rezolucijom je zanemarljiv, i izgleda da ih zabole da to promene (veći deo je na nivou rezolucije Google mapa od pre 6-7 godina). Sem toga, čak i kad nabasaš na deo koji su postavili na server u visokoj rezoluciji, to na Garminovom ekranu ima tako slab kontrast, tako ispran kolorit, da je pokušaj da razlučiš bilo šta teško mučenje. Potpuno isti satelitski snimak učitan u OziCE (odnosno u bilo koju aplikaciju za PDA uređaj ili telefon) izgleda potpuno normalno i vrlo informativno, isto onako kako izgleda na PC ekranu. Tako da se pokazuje da su, nažalost, Garmin sprave samo za vektorske i topo karte, nikako nisu pogodne za satelitske snimke (barem bez neke dodatne obrade kolorita).
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Re: Garmin Oregon 300 - detaljan prikaz

Postod alazovic » 19 Nov 2011, 11:25

Da, to sam i ja primetio, obavezno je sređivanje kontrasta GE karata pre ubacivanja u Garmin, inače nema neke velike koristi od njih :(
Slika
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
Korisnikov avatar
alazovic
Freebiking druid
 
Postovi: 773
Pridružio se: 02 Feb 2005, 16:41
Lokacija: Kraljevo, Srbija

Prethodni

Povratak na GPS i kartografija

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju

cron