Rapid-fire???
Moderator: Moderatori
Ime za tip menjača; na svakom menjaču imaš 2 okidača od kojih jedan šeta lanac nagore po lančanicima, a drugi nadole. Jedan okidač pomeraš palcem, drugi kažiprstom. Namešteni su tako da samo pružiš prst da bi dohvatio okidač. Dobre strane: možeš da menjaš brzine minimalno slabeći stisak na korman, manja šansa da greškom promeniš brzinu. Loše strane - sve ostalo (volim one na okretanje :) )
SRAM ovo zove trigger shifter.
Lično sam malo probao deore seriju rf-a... nije me baš oduševila. Postoji zastoj između izdavanja 'komande' i stvarnog prelaska lanca na drugi lančanik (čuo sam da su svi rf ovakvi, ne znam je li tačno) , i potrebno je guuuuuuurati obarače za prednji menjač da bi se išta desilo. Menjači su bili novi, fabrički naštelovani, ceo bajk prešao možda 500km bez divljanja.
SRAM ovo zove trigger shifter.
Lično sam malo probao deore seriju rf-a... nije me baš oduševila. Postoji zastoj između izdavanja 'komande' i stvarnog prelaska lanca na drugi lančanik (čuo sam da su svi rf ovakvi, ne znam je li tačno) , i potrebno je guuuuuuurati obarače za prednji menjač da bi se išta desilo. Menjači su bili novi, fabrički naštelovani, ceo bajk prešao možda 500km bez divljanja.