pao Midžor, a pala i Musala, pa evo slikovnice

Soba za sve što smatrate da ima veze sa planinarenjem (kao i ako želite svoje izveštaje i najave planinarskih izleta da izdvojite od ostalih)

Moderator: Moderatori

pao Midžor, a pala i Musala, pa evo slikovnice

Postod Jovanovic » 01 Sep 2006, 03:38

Korisnikov avatar
Jovanovic
Freebiker
 
Postovi: 128
Pridružio se: 09 Apr 2005, 21:26
Lokacija: šabac

Postod mixitron » 01 Sep 2006, 10:47

100x sam te se setio na Staroj, 'evo mu i pogled i kamen, a ima i šume', al' vidim da si se i sam snašao :)
Korisnikov avatar
mixitron
 
Postovi: 528
Pridružio se: 23 Jun 2006, 22:44
Lokacija: Tihi glas u tvojoj glavi.

Postod Jovanovic » 01 Sep 2006, 13:46

Mda. Imam je u vidu odavno, pre par godina smo i kretali od Zuba za džorMi, ali nas je neki dosta besan i još više dosadan vetar vratio. Neki drugi tereni su mi ipak intrigantniji, ali mi je sad Stara bila pod nosom, a takav zicer se ne propušta.

A i ti meni pade na pamet, al u Bugarskoj. Rilu sam slikao uglavnom na velikim visinama - kad smo izašli među stenje - ali u nižim predelima pokrivena je dubokim i mirisnim četinarskim šumama u koijma bi ti uživao mnogo više od mene. To "nižim" treba da shvatiš relativno - drveće se drži do dveiljadarke, a žbunja ima i na dve i po! A obzirom da je reč o strašno prostranoj planini sa stvarno mnogo površinskih vodotokova, zamišljam te kako mesecima bazaš po njoj njuškajući tragove u travi i vetru.

Samo, kao što rekoh, bojim se da sam ja uvatio poslednji voz (ustvari autobus i autostop) za tamo. Ako joj ne priložiš ovaj septembarski rok na oltar, bojim se da će ti odlazak na Rilu biti logistički dosta zahtevnij nego meni.
Korisnikov avatar
Jovanovic
Freebiker
 
Postovi: 128
Pridružio se: 09 Apr 2005, 21:26
Lokacija: šabac

Postod mixitron » 01 Sep 2006, 18:23

Dobro si me zamislio kako mesecima njuškam - to bih i radio kad bih mogao :) Klimajući po onim grebenima, baš sam pomišljao kako čovek mora svako od tih brda da lepo, detlajno obiđe sa obe strane da bi mogao da kaže da je stvarno bio tamo - u tom trenu, jer planina nikad nije ista, svakog meseca bi to trebalo odraditi dok ne sastaviš pun krug.

To što ima MNOGO tečne vode, kao što znaš - me odmah kupuje. A i to gemište sa drvećem, livadama/pašnjacima i kamenjem samo doprinosi.

Uzmalo sreće, od proleća ćemo biti ozbiljniji po tom pitanju. Trenutno na oltaru imam samo poslednji pedalj ispitnih knjiga... a žrtva sam ja :evil:
Korisnikov avatar
mixitron
 
Postovi: 528
Pridružio se: 23 Jun 2006, 22:44
Lokacija: Tihi glas u tvojoj glavi.


Povratak na Planinarenje

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron