Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

User avatar
arxmilan
Freebiker
Posts: 279
Joined: 26 Apr 2009, 23:55
Location: BEOGRAD

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by arxmilan »

e dobar predlog i ja sam za to ..uslisi nam zelje sale i organizuj nam jos neku turu tokom jula..:)
Idem samo pravo
gledam samo pravo
mnogo tuge iza mene
ali za to mi nije stalo.

I dalje idem pravo
i mislim ono pravo
sve sto prodje pored mene
za to mi nije zao !
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by barda »

Evo i moj pogled i priča sa Kučaja

Bio je to začaran i magičan krug! Krug od 120km kroz, do tada, nepoznat teren Kučajskih planina na istoku Srbije. Okupila se Freebiking ekipa, kojoj, nazivi kao Vinatovača, Dubašnica, Straža, Malinik, Velika Brezovica, Valkaluci i Kločanica, nisu značili baš puno, osim kao neki termini koje smo videli na slikama kod Saleta u galeriji.
Sada, posle dosta uloženog napora da se savlada 2100m uspona u dva dana i 120km odličnih, ali kamenitih puteva, ti nazivi su nama jedanaestorici ostali duboko urezani u sećanje, i nekom magičnom energijom nas privlače da im se vratimo! Da li ćemo uspeti i vas da zarazimo?

http://tripbike.fotopic.net/c1710392.html
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
User avatar
Joka
Freebiker
Posts: 55
Joined: 25 May 2009, 13:46
Location: Novi Sad

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by Joka »

Ej Barda,
fotke su super, samo jedna mala ispravka.
"Gruja na spustu "i "Gruja krpi gumu" ustvari nije Gruja, nego Joka.
Gruja je ostao U NSadu, a ja sam bio tamo, glavom i bradom i ljutom makinom.

Desava se :wink: .
Joka
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by barda »

Ispravljena još jedna greška. :oops:

Izvini, meni nekako u glavi ostalo to ime, stalno su nešto spominjali novosađani pa....
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
User avatar
sel_emil
Freebiker
Posts: 124
Joined: 11 Mar 2008, 16:46
Location: NOVI SAD

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by sel_emil »

Sve ste lepo ispričali i objasnili i mislim da nema potrebe da pričam bilo kakve priče, jednostavno lepo i nezaboravno.
Što se tiče te julske vožnje što je Miroslav predložio i ja sam za, možda Tara... :?: ali sa šatorima i bisagama i konzervama. Ajde Sale smisli nešto da nas obraduješ pre godišnjih odmora.
Emil
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by bluealek »

Eh... Svi juli nekako doživljavaju kao vreme "pre godišnjih odmora", a ja otkako sam počeo da radim za platu u tom avgustu, kada svi ispruže sve 4 u vis, krećem da radim punom parom, jer je menadžment firme u kojoj sam radio zaključio da je vreme za odmore juli, a ne avgust :( . No valjda će i to jednog dana imati hepiend, a ja priželjkujem da mi neki planovi uspeju i da vrlo skoro dođem u poziciju da sa zadovoljstvom mogu da prestanem da radim u dotičnoj firmi. Doduše, turbulentna su vremena, svako ko imalo razmišlja danas sedi na nekoliko stolica i lako može da mi se desi da se prihvatim drugog posla, na kome ću verovatno (barem na neko vreme) morati da zaboravim na pojam godišnjeg odmora :( .

Nemate pojma koliko bih voleo da mogu SVAKOG VIKENDA da napravim neku biciklijadu po različitim terenima u Srbiji, kao i da svako veče posle posla (ili svakog jutra pre posla) naskočim na makinu da se malo psiho-fizički resetujem, ali vikendi mi postaju tako prokleto zauzeti raznim vođenjima, snimanjima, pokušajima da nekako i od toga što znam nakrpim neku crkavicu koja mi u urbanim uslovima sve više izmiče. Gadno je vreme došlo, u kome je sve veći jaz između onoga što ŽELIMO i onoga što objektivno MOŽEMO.

Zato neću ništa u ovom trenutku da vam obećavam... Voleo bih da kažem - 3-4. juli - ali to mi je jedini vikend u koji bih mogao da uglavim redovna snimanja za Offroad avanturu u julu. Mada... Uvek postoji šansa da vama isplaniram trasu, a ja sa ekipom idem i snimam, zar ne? :wink: U svakom slučaju, ako smislim nešto pametno, vama ću prvo da javim :D
bolens
Posts: 3
Joined: 17 Mar 2009, 21:39
Location: Novi Sad

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by bolens »

Evo i mene sa utiscima, poslednjeg... na kraju, takav sam uvek bio i u kučajskoj koloni. Šta reći, jer drugi su to već potvrdili: Bilo je sjajno, odlična ekipa i čini mi se da sam zarazio Kučajem kao što sam i očekivao. Evo već nekoliko dana od povratka stalno virtuelno prolazim putevima kojima smo prošli, i sada, bez onih osećaja (umor, iscrpljenost, pitanja hoće li bicikl izdržati to neprestano truckanje po kamenitim putevima, utrnulost ramena i zadnjice) koji ponekad dominiraju pa u tom trenutku i ne možeš da shvatiš koliko ti je u stvari lepo i koliko si privilegovan time što se nalaziš baš tu gde jesi. Nadahnuto je to Sale napisao u najavu za ovu turu:

"... da se simfonija ovog prostora odsvira još grandioznije nego ikada pre, spajajući neke od najlepših prizora u dva dana vožnje i dovodeći nas korak bliže onom stanju ničim pomućene nirvane ka kome težimo dok pedaliramo kroz divljinu."

I baš je tako bilo. Nisam bio pre sa vama na sličnim turama, ali ove reči, i sada reakcije vas ostalih, potvrđuju da sam potrefio baš onu pravu.

Jeste, videli ste da mi često uopšte nije bilo lako, ali eto uspeo sam, čini mi se, da ipak nekako ispratim tempo grupe i ne budem "the weekest link" zbog kojeg će svi ostali ispaštati. Naravno za to sam morao platiti i neku cenu - nisam bio na Malom i Velikom Maliniku jer sam odmah zapucao prema Velikoj Brezovici ne bih li popravio svoje prolazno vreme. Takođe služio sam se i lukavstvima... ispomaganje traktorom! I to ste videli. Ali ono što ne znate... je da sam ja i na onim pojenjskim livadama pokušavao da se ukrcam na traktor. Lepo sam pitao, domaćin kaže može, nabaci i priveži bicikl... i samo sačekaj 10-15 minuta da malo oplevimo i zalijemo baštu pa idemo put Velike Brezovice. Ja odahnuo zadovoljan i zdušno se dao na čupanje korova između redova krompira. Kao da i ja nešto pripomognem, da ne blejim dok oni rade. Bogami plevili smo skoro sat vremena, i još se tu nešto zamajavali dok nismo krenuli. Posadili su me na vrh prikolice natovarene senom i nekim kokoškama u kartonskim kutijama. Na prvoj džombi, a to je bilo posle pedesetak metara tako sam tako odskočio i tako sam mogao da ateriram da je to bilo strašno! I bicikl je iskočio iz svog ležišta. Onda je vozač izneo predlog da ipak siđem i nastavim na dva točka, ionako je sve nizbrdo a on će me čekati dole pa izvući uzbrdo. Naravno "Vlasi su se ipak dosetili" i nisu me sačekali u udolini a usput su odneli i moje gurtne koje su ostale na traktoru. Eto jedne male storije koja čisto ilustruje na šta sve jedan freebiker može biti spreman u trenucima očaja - "da plevi krompir za savlađivanje visinske razlike"!

Još jednom hvala svima za duh solidarnosti, odlično društvo... a posebne diplome idu simfoničarima: Saletu (što je sve osmislio, sproveo u delo, doveo nas na cilj sve u istom brojnom stanju), Emilu (kompletna podrška oko prevoza iz Novog Sada, montiranja bicikala na krov... hej, pa hoće li mi neko od vas pomoći, ili ćete tu samo da stojite i gledate kako se mučim!) i Kuši (savršena logistika radio-vezom, briga o svim detaljima i svakom članu ekipe.)

Ono što takođe ne znate, jeste da ja već sutra ponovo krećem put Kučaja, doduše nešto malo južnije (Krivi Vir - kad se od Čestobrodice krene prema Rtnju, pa levo). Tamo će mi biti baza, i verovatno će pasti neka pešačka tura ako već ne budem poneo bajs.

Pozdrav, :D
Bole
User avatar
Gruja
Freebiker
Posts: 532
Joined: 20 May 2009, 20:12
Location: Leskovac + DST
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by Gruja »

Vala, nauživao sam se gledajući slike i čitajući postove sa ove ture. Svaka čast!
User avatar
shebez
Freebiking druid
Posts: 782
Joined: 03 Aug 2008, 13:16
Location: Beograd
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by shebez »

Ali ono što ne znate... je da sam ja i na onim pojenjskim livadama pokušavao da se ukrcam na traktor. Lepo sam pitao, domaćin kaže može, nabaci i priveži bicikl... i samo sačekaj 10-15 minuta da malo oplevimo i zalijemo baštu pa idemo put Velike Brezovice. Ja odahnuo zadovoljan i zdušno se dao na čupanje korova između redova krompira. Kao da i ja nešto pripomognem, da ne blejim dok oni rade. Bogami plevili smo skoro sat vremena, i još se tu nešto zamajavali dok nismo krenuli. Posadili su me na vrh prikolice natovarene senom i nekim kokoškama u kartonskim kutijama. Na prvoj džombi, a to je bilo posle pedesetak metara tako sam tako odskočio i tako sam mogao da ateriram da je to bilo strašno! I bicikl je iskočio iz svog ležišta. Onda je vozač izneo predlog da ipak siđem i nastavim na dva točka, ionako je sve nizbrdo a on će me čekati dole pa izvući uzbrdo. Naravno "Vlasi su se ipak dosetili" i nisu me sačekali u udolini a usput su odneli i moje gurtne koje su ostale na traktoru. Eto jedne male storije koja čisto ilustruje na šta sve jedan freebiker može biti spreman u trenucima očaja - "da plevi krompir za savlađivanje visinske razlike"!
Ovo nismo znali... :D :D :D
Bas sam se slatko nasmejao zamisljajuci te u takvoj situaciji :lol: :lol: :lol:

Pozdrav Bole i uzivaj u Kucaju dok budes bio tamo...
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by barda »

Nije ni Boletu bilo dosadno, imao je lepo društvo :D

I društveno-koristan rad u Kučajskim poljima - ti si jedini osetio i zemlju i travu livada i polja :lol:

A bogami sam se lepo nasmejao dok sam čita Boletove avanture i bicu slobodan da postujem neke fotografije koje mi je Bole posalo, a šteta bi bilo da ih ne pogledate.

Prvo ova iz predhodne priče

Image

Zatim mala Aleksandra

Image

A onda Emil pozira Aleksandri sa fotoaparatom :D

Image
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
alazovic
Freebiking druid
Posts: 773
Joined: 02 Feb 2005, 15:41
Location: Kraljevo, Srbija
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by alazovic »

Jao bole, pa ti voziš MAXAM 8)

Bravo majstore, to je neuništiva stvar, i ja imam jedan primerak...
Recimo na: http://alazovic.fotopic.net/p4510420.html
Image
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
User avatar
sel_emil
Freebiker
Posts: 124
Joined: 11 Mar 2008, 16:46
Location: NOVI SAD

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by sel_emil »

Evo izvolite konačno i moje slike, izvinjavam se što malo kasnim, znam da čeznete :roll:

http://sel-emil.fotopic.net/c1710999_25.html

ako neko oće kao originale nek se javi na private, spreman sam ih puštati mailom :lol:

btw Sale, nemoj da se izvlačiš previše, ti si taj koji se hedoniše, traži vreme i prostor u prirodi za bicikl i blejanje. Kupi auto sa manjom kubikažom, manje radi i više smišljaj vožnje 8)
MIslim da sada imamo kvalitetnu ekipu bajkera koji se množe svakom novom vožnjom, što je super i drago mi je zbog toga.

Želeo bih posebno da pohvalim najstarijeg člana vlaške freebiking ekipe, Boleta. Čovek koji je ostavio lep utisak na mene sa svojom smirenošću i orijentacijom u prirodi, nema veze što je bio izrazito spor i što ga još uvek sve živo boli, ja njega nisam ni jednog momenta čuo kako kuka ili jadikuje. Ekipa nije ni jednog momenta gubila tempo ili se remetila zbog njega, krivo mi je što je veći deo vremena proveo u samoći, ali mi se čini da je to upravo ono što je i želeo od ove voznje. SVAKA ČAST BOLE, skidam ti kacigu :wink:
Emil NS
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by barda »

Tek sada, kada čovek prođe ovim terenom, stekne predstavu i upozna osnovne markacije.
Sve ovo sam prelistao i pročitao pre godinu dana
http://www.freebiking.org/Atlas/SI/Kucaj_trekovi.html
i dopalo mi se, ali tek sada znam gde je šta i kako se tuda može proći.

Pogotovo mi se sviđa ovaj trek koji ću 100% proći ponovo, ali i sada dok sam ga čitao, kao da sam tamo :wink:

http://www.freebiking.org/Atlas/SI/Trek ... anica.html

Proći kanjonom Resave po danu, i spustiti se kanjonom Kločanice.... mmmmm :D
Sećate se tog spusta? :P
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
alazovic
Freebiking druid
Posts: 773
Joined: 02 Feb 2005, 15:41
Location: Kraljevo, Srbija
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by alazovic »

barda wrote:Pogotovo mi se sviđa ovaj trek koji ću 100% proći ponovo, ali i sada dok sam ga čitao, kao da sam tamo :wink:

http://www.freebiking.org/Atlas/SI/Trek ... anica.html

Proći kanjonom Resave po danu, i spustiti se kanjonom Kločanice.... mmmmm :D
Još je lepši taj krug u rikverc, verute mi 8)
Image
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
User avatar
shebez
Freebiking druid
Posts: 782
Joined: 03 Aug 2008, 13:16
Location: Beograd
Contact:

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Post by shebez »

Još je lepši taj krug u rikverc, verute mi 8)
Pa ja neznam da vozim bajs u rikverc... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
Post Reply