Дукат планина

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
Бранко
Freebiker
Posts: 63
Joined: 17 May 2010, 09:25

Дукат планина

Post by Бранко »

Било би добро да ове године извеземо Дукат планину . Трећа срећа. Шта мислите? Има ли предлога за термине, бар приближно?
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Дукат планина

Post by barda »

Branko, kao što vidiš ja sam na sebe preuzeo odgovornost za vođenje nekoliko tura po zapadnoj Srbiji, ali odustajem od dugoročnih najava i tačno planiranja datuma izleta (to jeste dobro, tada mogu da planiraju i ostali, ali JA tada moram, kao domaćin biti slobodan, raspoložen, i odgovoran za vožnju - što me malo opterećuje....)

Ja ću organizovati vožnje, po nekom mom planu, mogućnostima, raspoloženju, privatnom vremenu, osećaju i to najavljivati bar nedelju, dve pre ture... pa ko može dobro je, ko ne - biće drugi put :wink:

Malo mi je glupo, kada ni sam ne znam, da se vežem - npr. lupam: vikend 15-17 jul vozimo Taru - a ko zna šta može da mi tada iskrsne, ili bude loše vreme...

Ok, za neke veće ture, kao što Kuša planira...

Ne znam ni sam - i pametno je praviti raspored, i nije, i obavezujuće je, nije da nije :?
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Re: Дукат планина

Post by bluealek »

Za Kušinu turu po Crnoj Gori ja sam za da pokušamo da se iskombinujemo, jer mislim da je to jedini realističan scenario da se na bajsevima sve to izveze - teren je SUROV i mora da se pedala bez tereta. Termin je nedelju dana posle JC ture oko Lazarevog kanjona, pa se iskreno nadam da ću uspeti da se organizujem, a možda i da animiram još jedan do dva auta da se priključe u tehničkoj podršci.

Inače je leto prilično krcato programom (Prerasti, pa dve nedelje kasnije Rumunija), a moram da uzmem u obzir da će biti potrebno i neko vreme da donet materijal obradim za SAT, tako da jednostavno neću moći non stop da putujem. Zato treba ostaviti blagu rezervu pri dogovorima - neke akcije će prosto zbog "više sile" u hodu morati da otpadnu, odnosno i uz najbolju volju biće ih teško uklopiti u tako napakovan program. Potpuno razumem i podržavam Bardin pogled na stvari - kada se ture ozbiljno organizuju neophodno je najaviti čitav sezonski program unapred, ali to ume i ozbiljno da sputava.

Ono što mi u poslednje vreme strašno nedostaje upravo je spontanost odlaženja u prirodu, koja je ranije bila osnovni princip (ponekad čak nisam bio siguran na koju stranu ću da se uputim čak i jedno pola sata nakon što uđem u kola i krenem iz Beograda :P ).
User avatar
Milan
Freebiker
Posts: 167
Joined: 05 Jun 2008, 10:23
Location: Nis

Re: Дукат планина

Post by Milan »

Mislim da je, što reče Barda, dve nedelje sasvim ok za dogovor oko datuma neke predhodno isplanirane ture.

Za vožnju po Dukatu imamo ceo plan gotov od prošle godine viewtopic.php?f=3&t=2337, samo da se dogovorimo oko termina. Ja se nešto kanim da postavim predlog vožnje do planine Ruj. Evo ukratko par informacija

http://freebiking.org/wp-content/upload ... 02/Ruj.kmz
http://freebiking.org/wp-content/upload ... 13.-14.gpx
https://picasaweb.google.com/1080581355 ... uj13I14811#

To bi trebalo da bude neki suv vikend polovinom ili krajem avgusta. O razlozima ću u najavi.
User avatar
KUSHA
Freebiking druid
Posts: 392
Joined: 06 May 2005, 22:59
Location: KRALJEVO

Re: Дукат планина

Post by KUSHA »

Što se tiče Crne Gore ja sam isplanirao da moja kola budu logistika.Na Kapetanovo jezaro je moguće doći putničkim autom izb smera Nikšića a Takodje i na sledeće prenoćište na Krnju Jelu.To je plan da se ne bi nosile stvari .U slučaju da podje neko vozilo iz Jeep kluba bilo bi još bolje.I prvi težak uspon prebacujemo se kolima i startujemo sa 1000 m iz sela GRANICA.Mora se stajati iza cele organizacije ture.Peglanje je uvek moguće u toku detaljnijeg dogovora.
User avatar
Mladjan
Posts: 39
Joined: 11 Jul 2010, 18:41
Location: Pozarevac

Re: Дукат планина

Post by Mladjan »

Milan wrote:Ja se nešto kanim da postavim predlog vožnje do planine Ruj.
Sudeci po tvojim fotografijama voznja po Ruju je bila pravo uzivanje tako da ne bi bilo lose da se ubaci u raspored. :wink:
Post Reply