Jeep Club sa prvim snegom na FG

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

zare81
Posts: 59
Joined: 16 Jul 2010, 18:06

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by zare81 »

Čitam temu, pa rekoh da se oglasim.
Moj lični stav je da se po šumi i divljini treba kretati na sopstveni pogon, a ne motornim vozilima. To posebno važi za NP.
Ko želi da se voza, njegova stvar. Ako ne ostavlja đubre iza sebe, nemam ništa protiv, ukoliko se vozikanje ne odvija po zoni I zaštite.
Što se rasprave tiče, smatrao sam ovaj forum otvorenim mestom gde ljudi mogu slobodno da iznesu svoje mišljenje. Video sam gomilu najava zanimljivih vožnji, ali nikako da se uklopimo. Pojedine članove foruma sam upoznao lično i imam samo pozitivne utiske. Nadam se da ću u budućnosti upoznati još neke od vas, te da ćemo zajedno uživati u prirodi/bicikliranju istom.
Da se vratim na slobodu govora (kako je Sale tumači) na forumu:
-tolerancija je kada vam se sviđa kako ja vozim džip kroz šumu
-tolerancija je kada vam ne dozvoljavam da imate mišljenje koje se razlikuje od mog, jer tada "kenjate"
-tolerancija je da ja mogu da optužim Gruju za nešto i ne ponudim izvinjenje kada se utvrdi da nisam u pravu, a pretim tužbom kada drugi isto urade meni
-tolerancija je kada kao izbor nudimo dva zla, jedno veće (kamioni drvoseča) i jedno manje (džipovi)

Ovo je utisak koji sam stekao čitajući ovu temu.
Saleta nisam imao priliku da upoznam lično, možda je duša od čoveka koja samo na foumu pada u vatru kada se vodi rasprava o nečemu u šta veruje/voli.
Hvala na pažnji.
Pozz
P.S. Sale, molim te da ovo ne shvatiš kao napad na tvoju ličnost, jer to ovde nikako nije slučaj, već kao opservaciju stanja na forumu.
Hvala.
Last edited by zare81 on 01 Feb 2012, 13:26, edited 2 times in total.
User avatar
LongDistance
Posts: 211
Joined: 09 Jul 2011, 20:35
Location: Krusevac

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by LongDistance »

:) Hehehe tuzba za klevetu na osnovu teksta N.N lica sa foruma :) Ajd nemoj da si smesan, pocinjes da licis na one sredovecne Amerikanke gde svaka ima svog advokata i psihijatra, pa kad pocne da sizi ne zna cime pre preti, da li advokatom ili psihijatrom :)

Elem, za svaki slucaj da ne bude da si me pogresno shvatio. Ja jesam za dovodjenje stranaca u nasu zemlju, i ja JESAM za to da im se naplati. U Italiji su nam kad smo narucivali kafu za casu obicne vode sa cesme trazili 0.5e. Ejjjjj! 50 centi za casu vode sa cesme koja logicno treba da bude free za svakog gosta! Znaci burazeru ako si pronasao nacin kako da ih dovedes ovde svaka cast, samo guraj.


Mene, kao i Mladjana, vise nervira onaj tvoj "Bottom line". Po sistemu, "Moja je zadnja, ili prihvati ili raus sa ovog foruma!"
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by bluealek »

Ok, odustajem, uzaludno je. Mislite šta god želite da mislite.
Hehehe tuzba za klevetu na osnovu teksta N.N lica sa foruma
A tebi Momire Bojoviću priznajem da se odlično razumeš u problematiku :wink:
Inače prezirem ljude koji na internetu nastupaju anonimno. Na ovom forumu ili bilo gde drugde. Ja se svuda predstavljam imenom i prezimenom, jer nemam šta da krijem.
leggga
Posts: 20
Joined: 16 Jul 2011, 11:43
Location: Kragujevac

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by leggga »

bluealek wrote:
Jos nesto: siguran sam da bi uz odredjenu novcanu nadoknadu uprava bilo kog naseg nacionalnog parka dozvolila i konvoju tenkova da prodje kroz isti. Dok korupcija bude cvetala u Srbiji svako ko moze da plati moci ce da radi sta hoce i gde hoce.
Verovao ili ne, uprava NP Fruška Gora za realizaciju ovog konvoja niti je tražila, niti je dobila bilo kakav novac, bilo zvanično ili nezvanično. Dakle, ovo je gruba i neargumentovana insinuacija, na pragu razloga za tužbu za klevetu.
Ako bi me zbog ovoga tuzio znacilo bi da si pravno nepismeniji od mene(a ja sam inace pravno potpuno nepismen). Niti sam rekao da si nekog podmicivao, niti sam to mislio. Samo sam napomenuo da takva mogucnost postoji u nasoj lepoj zemlji i prilicno je realna, nazalost.
A ako si toliko siguran u to sto radis ne verujem da bi se ovoliko branio od napada forumasa sa dugackim stazom, koji su te `napali` na pravdi `onog gore sto sve vidi`.
Prema tome, vise tolerancije prema ostalim clanovima koji su samo skrenuli paznju na neke propuste u konkretno ovoj tvojoj turi.
Pozdrav svima
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by barda »

Ja bih želeo svima da se zahvalim na razmeni mišljenja, neka doda ko šta još hoće do kraja dana pa da zaključavamo temu!

Mislim da je Goša i još neko dao i najbolje savete, i da se neće niko rasturati, već ići svojim putevima koji će nam se ukrštati.

Vreme je potrebno da se kockice slože, dobronamerni će proširiti vidike, zloće će se naslađivati...

Hteo bih još svima da poručim da nije ni malo lako organizovati neku turu, pa makar i do obližnje šumice (a kamoli na par dana), nije lako ni obraditi fotografije i složiti priču, nije lako ni napraviti trek i napisati putopis - greške se u svemu tome i dese... lakše je posle bitke biti kapetan, ili se olako odnosti prema nečijem trudu...
Nije lako ni štititi nešto, kada neko olako preko toga prelazi - zbog toga su i ovi stavovi i rasprave žustre...
Nije lako ni biti dobar i tolerantan, lakše je biti bahat, zao i terati svoje, to je jednostavnije....

Zato vas pozivam sve da svu energiju uložimo u nešto pozitivno kao što je Sale uložio u sve te projekte
Planinare, pešake - http://www.stazeibogaze.info/ http://serbianoutdoor.com/
Bicikliste - Freebiking
Jeepere - http://www.jeep-club.rs/

Jednostavno hoće to sve da spoji, mislim i da može i da ima ogromnu energiju (najteži su prvi koraci, usvaja (do duše malo teže :D ) i kritike i predloge), ko misli da se pronašao u tome neka pomaže, dobronamerna kritika je isto korisna, a drugi neka otvaraju svoje projekte i očekuju i pomoć i kritike - to je javnost i internet.

P.S. I nemojte da mislite da ste na internetu anonimni - vrlo je lako svakog pronaći, čak i lakše nego ikada pre!
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
spectra 8
Posts: 1
Joined: 01 Feb 2012, 14:37

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by spectra 8 »

Nisam odoleo a da se ne registrujem na Vašem sajtu, samo zbog ove teme.
Kao mlađi sam se bavio planinarenjem, biciklizmom, atletikom, bio sam član planinarskog društva od 1986 (neki se tad nisu ni rodili), nažalost sad mi je zbog povreda koštane strukture zabranjeno da se peške krećem po neravnom terenu, i zadovoljavanje svojih ličnih potreba u smislu istraživanja prirode, pronalazim u Jeep Club-u.
Samo da mi neko objasni kako ja kome je zabranjeno da planinarim, vozim bicikli uopšte posetim neka mesta? Da li je to ugožavanje mojih prava? Ili svi treba da budemo mladi, atlete da bi kao i Vi vozili bicikli ili planinarili?
Momci i devojke, stvari posmatrate suviše iz svoje perspektive.
Ja godišnje provedem više od 3 (tri) meseca na Kopaoniku i Tari (živim tamo), i mogu da Vam navedem mnogo primera i pozitivnih i negativnih što se tiče turista (čitaj planinara, biciklista, itd), da Vam ne navodim šta lokalno stanovništvo bezrazložno misli o biciklistima na planini :).
Koliko vidim cela prepiska je nastalo oko toga da li su terenskim vozilima napravili kolotrake ili ne, pa ti putevi postoje više od 50 godina, a neke su još rimljani pravili! Apsolutno mi je neshvatljivo kako neko može da piše nešto o Fruškoj Gori, njenim putevima, itd, a ne poznaje njenu istoriju. Nije Sale probijao put kroz Frušku!
Šteta koja se napravi sa 10 terenskih vozila za dva dana vožnje je manja nego jedan kamion ili traktor za par sati ....
Zar nikom nije palo na pamet, da su možda vlasnici terenskih vozila okupljenih pod vođstvom Saleta prvi koji će ukazati na nepravilnosti u prirodi (seču, krivolov, itd) i to prijaviti nadležnima? Zar ih niko nije doživeo kao istinske ljubitelje i zaštitnike prirode, neko koristi pogrdan naziv "džipadžije"?
Od nečeg bezazlenog ste digli celu frku. Takođe ta priča da NP, šumska gazdinstva uništavaju šumu, puteve, je totalno bez veze, da nije njih ti putevi ne bi ni postojali, brzo bi prirodno nestali. Ne kažem da je sve u redu u gazdovanju prirodnim bogastvima ove zemlje, ali verujete svugde ima svetlih primera (u mestu Kremna su seljaci napravili spomen česmu svom šumaru, kao znak zahvalnosti na sve što je uradio na očuvanju Tare, a gospodin Živan je svetao primer sa ovih prostora koji više vodi računa o NP nego svi mi zajedno (kako sam kaže "drvo umire stojećki dok mu čovek ne priđe ....").
Stav ja mrzim vlasnike terenskih vozila, lovce, itd, se brzo pretvori u stav ja mrzim sve koji nisu kao ja . (gospodinu koji bi lovca ubesio golog da visi u šumi poručujem da što pre ode kod nekog psihijatra )
Da skratim, ovde vidim u dosta stavova (biciklista) samo ne znanje i sebičnost, svi misle da je priroda smo za njih, e da vam kažem nešto - NIJE ....
User avatar
LongDistance
Posts: 211
Joined: 09 Jul 2011, 20:35
Location: Krusevac

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by LongDistance »

spectra 8 wrote: ...gospodinu koji bi lovca ubesio golog da visi u šumi poručujem da što pre ode kod nekog psihijatra...
Da, shvatio sam da si u pravu. Ipak je problem u meni. Oni varvari koji ponesu dvocevke i pucaju na zivotinje cisto radi zadovoljstva su savrseno psihicki stabilni ljudi. Ja sam taj koji treba da se leci...

Jedini lov koji ja odobravam je ako se covek izgubi u nekoj divljoj sumi usred neke nedodjije, jer onda je na snazi Lanac ishrane. Pojedi ili budi pojeden.
Inace to izdrkavanje ko ce da ubije veceg jelena polazi od nezadovoljstva u svom seksualnom zivotu...
User avatar
Mladjan
Posts: 39
Joined: 11 Jul 2010, 18:41
Location: Pozarevac

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by Mladjan »

spectra 8 wrote: Zar ih niko nije doživeo kao istinske ljubitelje i zaštitnike prirode, neko koristi pogrdan naziv "džipadžije"?
Gospodine "spectra 8" u mojoj interpretaciji reci "dzipadzija" nema ama bas nicega pogrdnog . Da se licno poznajemo to bi Vam svakako bilo jasno. Moja je krivica sto sam tu rec upotrebio sa tom pretpostavkom i izvinjavam se ako se neko nasao uvredjenim. Iskreno nisam ni znao da se upotrebljava u negativnom kontekstu mislio sam vise saljivom... pa sa morao da izgooglam :) te sam u googlanju naleteo i na pominjanje reci dzipadzije i u negativnom ali i u normalnom kontekstu http://miomirmaros.com/tekst%2039.htm . Elem htedoh Saletu da kazem moje misljenje u vezi pravljenja "spontanih" puteva po planinama kada to radi jedno vozilo i kada to radi potencijalno vise njih sa sve ilustracijama istih to jest samo da iznesem neke moje mozda neutemeljene a mozda i utemeljene strahove ali vidim da je ova dobronamerna razmena misljenja bar je po mom ubedjenju vecina komentara bila takva, ipak otisla u nekom nezeljenom pravcu...Pozdrav
Grujic
Freebiker
Posts: 190
Joined: 23 Feb 2009, 21:40

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by Grujic »

spectra 8 wrote:Nisam odoleo a da se ne registrujem na Vašem sajtu, samo zbog ove teme.
Kao mlađi sam se bavio planinarenjem, biciklizmom, atletikom, bio sam član planinarskog društva od 1986 (neki se tad nisu ni rodili), nažalost sad mi je zbog povreda koštane strukture zabranjeno da se peške krećem po neravnom terenu, i zadovoljavanje svojih ličnih potreba u smislu istraživanja prirode, pronalazim u Jeep Club-u.
Samo da mi neko objasni kako ja kome je zabranjeno da planinarim, vozim bicikli uopšte posetim neka mesta? Da li je to ugožavanje mojih prava? Ili svi treba da budemo mladi, atlete da bi kao i Vi vozili bicikli ili planinarili?
Momci i devojke, stvari posmatrate suviše iz svoje perspektive.
Ja godišnje provedem više od 3 (tri) meseca na Kopaoniku i Tari (živim tamo), i mogu da Vam navedem mnogo primera i pozitivnih i negativnih što se tiče turista (čitaj planinara, biciklista, itd), da Vam ne navodim šta lokalno stanovništvo bezrazložno misli o biciklistima na planini :).
Koliko vidim cela prepiska je nastalo oko toga da li su terenskim vozilima napravili kolotrake ili ne, pa ti putevi postoje više od 50 godina, a neke su još rimljani pravili! Apsolutno mi je neshvatljivo kako neko može da piše nešto o Fruškoj Gori, njenim putevima, itd, a ne poznaje njenu istoriju. Nije Sale probijao put kroz Frušku!
Šteta koja se napravi sa 10 terenskih vozila za dva dana vožnje je manja nego jedan kamion ili traktor za par sati ....
Zar nikom nije palo na pamet, da su možda vlasnici terenskih vozila okupljenih pod vođstvom Saleta prvi koji će ukazati na nepravilnosti u prirodi (seču, krivolov, itd) i to prijaviti nadležnima? Zar ih niko nije doživeo kao istinske ljubitelje i zaštitnike prirode, neko koristi pogrdan naziv "džipadžije"?
Od nečeg bezazlenog ste digli celu frku. Takođe ta priča da NP, šumska gazdinstva uništavaju šumu, puteve, je totalno bez veze, da nije njih ti putevi ne bi ni postojali, brzo bi prirodno nestali. Ne kažem da je sve u redu u gazdovanju prirodnim bogastvima ove zemlje, ali verujete svugde ima svetlih primera (u mestu Kremna su seljaci napravili spomen česmu svom šumaru, kao znak zahvalnosti na sve što je uradio na očuvanju Tare, a gospodin Živan je svetao primer sa ovih prostora koji više vodi računa o NP nego svi mi zajedno (kako sam kaže "drvo umire stojećki dok mu čovek ne priđe ....").
Stav ja mrzim vlasnike terenskih vozila, lovce, itd, se brzo pretvori u stav ja mrzim sve koji nisu kao ja . (gospodinu koji bi lovca ubesio golog da visi u šumi poručujem da što pre ode kod nekog psihijatra )
Da skratim, ovde vidim u dosta stavova (biciklista) samo ne znanje i sebičnost, svi misle da je priroda smo za njih, e da vam kažem nešto - NIJE ....
Za ovo sto si ispisao ovde bolje da se nisi ni registrovao. Ti meni pricas nesto o Fruskoj Gori posle dva dana voznje po sumi i o tome kako sumari nacionalnog parka cuvaju sumu. Vec deset godina sam redovan posetilac Fruske, bar dva tri puta nedeljno a nekada i cesce i ono sto se danas desava na Fruskoj pod ovom upravom se ranije nikada nije desavalo.

Ja nigde nisam napisao da dzipovima treba zabraniti ulaz na na planinu ali treba da se zna neki red.

I aj mi navedi sta to lokalno stanovnistvo Tare misli o biciklistima. Sta to mi njih ugrozavamo, jel im plasimo stoku, teramo pse. Ovo sa lovcima bolje da nisi ni pominjao, za mene ne postoji odvratniji hobi na svetu. Pre dve godine sam se setao dolinom Strazilovskog potoka i naletao sam na dve sveze odrane srne. Da sam u mogucnosti ne da bi ga okacio golog da visi u sumi vec bi visio na jajima.

Pricao si da kamioni odrzavaju staze prohodnim, vecu glupost nisam cuo. Bio si planinar, i sam znas da gomilu staza odrzavaju planinari i planinarska drustva.

Kao sto sam napisao u prethodnom postu, znam ja dobro da vi niste napravili kolotrage u sumi ali ste ih produbili i sreca sto je podloga po kojoj ste vozili bila smrznauta inace tu niko ne bi ni peske a kamoli bajkom mogao proci bar do proleca. Meni kod dzipova, kvadrova, motora najvise smeta ta buka i to bahato ponasanje. Ne mislim da su clanovi dzip kluba bahati vozaci, licno poznajem Gosu i Saleta i o njima mogu reci sve najbolje ali pre dve nedelje je malo falilo da zenu i mene udari motorista u sumi. Malo je reci da sam popizdeo. Kad odem u prirodu zelim da slusam zvuke sume a ne kroserice i motore dzipova, bar ne na mestima koja nisu za to a Fruska svakako nije.

I jos nesto nevezano za spektru 8, mislio sam na ovu voznju viewtopic.php?f=1&t=2232 Rekao sam da je potok ali je ustvari bio kanjon Belog rzava.
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by bluealek »

Grujic wrote:
spectra 8 wrote:I jos nesto nevezano za spektru 8, mislio sam na ovu voznju viewtopic.php?f=1&t=2232 Rekao sam da je potok ali je ustvari bio kanjon Belog rzava.
To je PUT, jedan od onih koji se sve vreme ukrštaju sa rekom i koji lokalno stanovništvo sa svojim traktorima masovno koristi (mi sretosmo usput par komada, vuku ljudi drva). Put se završava na početku kanjonskog dela Rzava, tako da predstavlja odličan način da se kanjonu priđe što bliže, za one koji bi da ga prođu pešice (toplo preporučujem prolazak, bacite pogled na http://freebiking.org/wpg2?g2_itemId=1227). Ne radi se o zaštićenom području, i to što smo mi radili ni na koji način ne odstupa od načina kako lokalno stanovništvo taj put koristi već desetinama, a možda i stotinama godina.
Grujic
Freebiker
Posts: 190
Joined: 23 Feb 2009, 21:40

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by Grujic »

bluealek wrote:
Grujic wrote:
spectra 8 wrote:I jos nesto nevezano za spektru 8, mislio sam na ovu voznju viewtopic.php?f=1&t=2232 Rekao sam da je potok ali je ustvari bio kanjon Belog rzava.
To je PUT, jedan od onih koji se sve vreme ukrštaju sa rekom i koji lokalno stanovništvo sa svojim traktorima masovno koristi (mi sretosmo usput par komada, vuku ljudi drva). Put se završava na početku kanjonskog dela Rzava, tako da predstavlja odličan način da se kanjonu priđe što bliže, za one koji bi da ga prođu pešice (toplo preporučujem prolazak, bacite pogled na http://freebiking.org/wpg2?g2_itemId=1227). Ne radi se o zaštićenom području, i to što smo mi radili ni na koji način ne odstupa od načina kako lokalno stanovništvo taj put koristi već desetinama, a možda i stotinama godina.
Ja sam rekao da mi se ne svidja a ne dali moze tuda da se prodje ili da li je dozvoljeno ili nije.
Grujic
Freebiker
Posts: 190
Joined: 23 Feb 2009, 21:40

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by Grujic »

Trebalo bi zakljucati ovu temu sto pre, ova rasprava ne vodi nicemu.
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by barda »

Pod Svaštarom slobodno, u ovim hladnim zimskim danima, otvarajte temu za temom, bar imate materijala za diskusiju!
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Re: Jeep Club sa prvim snegom na FG

Post by bluealek »

Prosleđujem u Polarovo ime, pošto smo zaključali temu, tako da se ne može regularno postovati:
Polar wrote: Hteo sam da pustim post,ali vidim da je zaključana.
Ako je moguće dodaj u moje ime ovaj post.

Pre nego nam zakljucaju ovu temu,pozivam Kushu i Saleta da nam daju još malo detalja na temu http://freebiking.org/2012/01/kapa-mora ... 8jun-01jul i da se svi zaiteresovani sa ove teme,nađemo tamo uz piće,klopu,kushine palačinke i da pored vatre o ovoj temi razgovaramo do jutra. Ja verujem da ćemo se na kraju svi uklopiti,jer ono što nam je svima zajedničko,a to je,da nas je Sale okupio,bez obzira na vrstu prevoza koji koristimo.
Locked