Freebiking program za 2012.

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
shebez
Freebiking druid
Posts: 782
Joined: 03 Aug 2008, 13:16
Location: Beograd
Contact:

Freebiking program za 2012.

Post by shebez »

Znam da ovo mnogima nedostaje, a vec ih je pomalo i sramota i da pitaju. Ne mozemo prepustiti i ocekivati da jedan covek sve organizuje i stara se da sve bude kako treba, Sale svaka cast za sve programe koje si do sada napravio i odrzao.

Hteo sam da pisemo na ovu temu, i da vidimo ko je raspolozen da ucestvuje u organizaciji programa. Mislim da je dovoljno da se u programu za 2012 nadje 10-ak ili 12 voznji, a za to je potrebno isto toliko dobrovoljaca koji ce se svako zaloziti da osmisli i povede ekipu na neku interesantnu ciklo turu.

Barda i Gruja su nam pokazali da je taj princip organizacije izvodljiv i organizovali su lepe voznje. Odlicno su nas ugostili u njihove domove i hvala im. Mada smestaj nije preduslov da neko organizuje voznju, dovoljno je da odredi i koliko toliko poznaje deonicu kuda bi se vozilo, da ne bude prezahtevna ili bar to da naglasi, kaze gde je pocetak i start, najavi kakvi su uslovi za nocenje nacin stizanja i slicno. Objavi ovde u najavama a zainteresovani ce se za ostalo pobrinuti.

Znamo da Barda vec samoinicijativno sprema voznje po zapadnoj srbiji, Emil je prosle godine planirao Borski sto, Ssasa je planirao Miroc... Ima jos par zapostavljenih planina, Kopaonik, Tara, Zlatibor.
Hajde i ostali sa idejama i predlozima ima li zainteresovanih za osmisljavanje programa i da svi u napred i na vreme znamo sta nas ceka i sta bi smo mogli da vozimo u 2012, kako bi se i materijalno i psihicki i fizicki spremili za voznje... :D
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Re: Freebiking program za 2012.

Post by bluealek »

Đole (i ostali),

Obaveze koje sam preuzeo kao predsednik Jeep Club-a na žalost nigde neće pobeći sa dolaskom 2012. godine, čak će se i intenzivirati kako se dalje razvija klub i vrlo verovatno ću vrlo brzo doći do tačke da više neću moći da se razvlačim na sve strane i da ću morati da biram između kluba i posla u SAT-u (meni je prilično jasno šta ću odabrati). Kao da sve to nije bilo dovoljno, u tu priču su uleteli i perspektivni poslovi sa nekim ozbiljnim stranim agencijama koje organizuju avanturistička putovanja, tako da je sasvim moguć scenario da ću do kraja godine morati da angažujem i druge ljude, odnosno da bi tu moglo da bude posla i za mnoge od vas koji su spremni da se profesionalno angažuju. Konkretno, ljudi koje sam u decembru vodio po zapadnoj Srbiji su iz najveće izraelske agencija za organizaciju avanturističkih putovanja (jeep safari, MTB, hiking, canyoning, paragliding...) i kada bi njihovo oduševljenje Srbijom koje su izrazili nakon ta četiri dana obilaska rezultiralo ostvarenjem prognoze da bi mogli tokom letnje sezone svake nedelje da imaju po jednu grupu u Srbiji, ja zaista ničim drugim ne bih imao vremena da se bavim (a ne bi bilo ni potrebe, jer bi to bio vrlo ozbiljan posao).

Zašto sve ovo pričam? Jednostavno zato što mi je zaista žao što više ne uspevam da nađem vremena za opušteno bavljenje prirodom iz zadovoljstva, mimo nekih komercijalnih organizacija ili snimanja za SAT :( . Nekada je možda bilo mnogo manje perspektive za neki razvoj posla, ali je sve bilo mnogo opuštenije, i zaista je mnogo više moglo da se uživa u životu. Goca i ja smo obećali sebi da ćemo za Novu godinu ukrasti jedno nedelju dana od obaveza i sveopšte jurnjave u 2011, da ćemo pobeći negde u divljinu da, za promenu, malo ne radimo ništa i ne zadajemo sebi nikakvu satnicu, da se ne bavimo nikakvim "velikim istraživanjima" i to smo i uradili, otišavši na Sokolinu na Tari. Znajući da će, onog trenutka kada se vratimo, zamajac 2012. početi da nas melje čak žešće nego što je to bio slučaj u 2011. (Goca je u međuvremenu i registrovala svoj klub, čiju ćete prezentaciju uskoro moći da vidite na http://serbianoutdoor.com).

Jako bih voleo da sastavim neki plan bajkerskih tura za 2012, pogotovo zato što mi pedaliranje kao način provođenja slobodnog vremena zaista sve više nedostaje, ali zaista nije realno da ću to stići da uradim, a naročito nije realno da ću u zgusnutom kalendaru ostalih obaveza imati dovoljno slobodnih termina. I sa kačenjem godišnjeg plana tura za Jeep Club (što jednostavno moram da uradim, jer su preuzete i određene obaveze prema strateškim partnerima koje imaju i finansijsku težinu) kasnim nekih desetak dana. Poslaću vam link da vidite taj plan tura kada ga postavim, i bilo bi mi drago kada se one najatraktivnije biciklijade ne bi poklapale sa 12 tura iz zvaničnog programa JCS kako bih imao nekakvih šansi da se pridružim, mada znam da bi bilo bezobrazno od mene da tako nešto očekujem. Deep down inside nekako osećam da je sve ovo što se dešava samo neko privremeno stanje, da ću kad tad uspeti život da postavim kako treba i da će mi to ponovo dati dragocenog slobodnog vremena da radim ono što najviše volim.

No da ne tupim više, kapiram da ovo počinje da liči na kuknjavu, ali nekako osećam obavezu da vam objasnim da se ne radi o tome da me boli uvo za sve - samo pokušavam da uhvatim poslednji voz da nešto zaista konkretno napravim od stvari koje umem, da sopstveno znanje kapitalizujem, a to mi jednostavno oduzima previše vremena. Da sam spreman da se pomirim da platicom u SAT-u i odsustvom perspektive da ikada napravim nešto što bi bilo samo moje, taj problem verovatno ne bi postojao. Ali znam da mogu više od toga, samo mi malo nedostaje menadžerskih sposobnosti :?

Zaista bi bilo sjajno ako biste preuzeli inicijativu i koristili sajt u njegovom punom potencijalu - kako za postavljanje najava, tako i za pisanje priča sa vaših putovanja. To mi je bila želja kada sam ga portovao u WordPress.
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Freebiking program za 2012.

Post by barda »

Jedan vikend u okolini Valjeva, Divčibare - u rano proleće, npr maj

Ja mogu da najavim sada već tradicionalno okupljanje na Fruškoj početkom junu (treba neko da obere trešnju :lol: ) i ektremna dva kruga koje pripremam...

Takođe mogu da najavim sigurno dva vikenda na Gučevu, Sokolskim planinama - http://freebiking.org/najave-izleta/bardine-ture-2012 (kada uhvatim malo vremena napraviću detaljniji plan, ali teren je dobar za vožnju) - datum kraj juna, jul (ipak treba da bude suvo)

Jedan produženi vikend na Tari - to bi moglo preko leta sa kupanjem na Zovinskom jezeru, dole na branu - znači jul, avgust

Jedan vikend Kopaonik - avgust, septembar

I tradicionalna jesenja Golija - oktobar

Sve u svemu ove godine napadamo Zapadnu Srbiju :D (tako blizu, a tako lepo)

http://www.stazeibogaze.info/srbija/zapadna-srbija/
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
Grujic
Freebiker
Posts: 190
Joined: 23 Feb 2009, 21:40

Re: Freebiking program za 2012.

Post by Grujic »

Valjevske planine su i jedna od mojih zelja u ovoj godini. Bilo bi lepo odvojiti mozda i dva vikenda za voznje po ovom delu Srbije. Svakako planina Tara koja je za bajk prosto savrsena. Sto se tice termina mozda kraj maja pocetak juna ili pocetkom jeseni. Kucaj obavezno, taj kraj je lep u svako doba godine tako da moze kad god. Ja cu svako gledati da odem tamo, nisam bio bajkom na Beljanici vec par godina a voleo bi opet provozati Brezovicu i Valkaluci. Mozda organizovati neki kamp na Vinatovaci pa jedan dan voziti Beljanicu a drugi malu i veliku Brezovicu i Valkaluci. I za kraj Golija, verovatno oktobar. To su neke planine koje bi hteo obici bajkom pa ako se tu bude nesto vozilo gledacu da se uklopim.
User avatar
angor
Freebiker
Posts: 64
Joined: 18 Apr 2011, 20:10

Re: Freebiking program za 2012.

Post by angor »

Svakako planirajte i DolinaFest u Niševcu, kod Svrljiga. To je vikend pre ili posle Svetog Ilije. Znači poslednji u julu ili prvi u avgustu. 2010. nam je kiša poremetila planove, te nas je bilo manje i vozili smo prvi dan po asfaltu. Ali zato imam pripremljene odlične staze i kad organizatori odrede termin najaviću vam na vreme, uz opise od prošle godine. To je odlična kombinacija dnevne vožnje i večernjeg uživanja u dobrim koncertima u izuzetnom selu.
User avatar
barda
Freebiking druid
Posts: 1343
Joined: 14 Mar 2008, 13:57
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Freebiking program za 2012.

Post by barda »

Možda bi mogli od kolega da preuzmemo podelu i sistem označavanja naših vožnji?

http://www.jeep-club.rs/forum/index.php?topic=12.0
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
Post Reply