Kragujevac-Rudno(Golija/Radocelo)

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

Post Reply
leggga
Posts: 20
Joined: 16 Jul 2011, 11:43
Location: Kragujevac

Kragujevac-Rudno(Golija/Radocelo)

Post by leggga »

Evo kratkog izvestaja sa ove ture koju sam nazalost odradio sam i samo u jednom smeru. Iz Kragujevca sam posao 18.jula u 04:35. Za Kraljevo sam isao preko Gruze, gde sam napravio i prvu pauzu za dorucak i osvezenje. Potom jedna pauzica ispred Kraljeva, pa u Bogutovcu, da bi sledecu pauzu napravio u Uscu. U Usce sam stigao negde oko 10 sati odnosno pola sata kasnije nego sam mislio, da ne kazem planirao. Od Kragujevca do Usca ima oko 98km, tako da je prosek oko 25km/h veci nego sam ocekivao. U Uscu sam skrenuo desno ka manastiru Studenici i narednih 11km sam poceo lagano da se penjem, samim tim i da gubim na brzini. Tu sam napravio i najduzu pauzu od skoro pola sata, popio najsladje pivo u zivotu i krenuo na uspon dug oko 18km do sela Rudno koje se nalazi na 1100mnv. Ovaj deo puta je bio ujedno i najzahtevniji i za njega mi je bilo potrebno skoro 2 sata. U tabor izvidjaca sam stigao oko 13i30 gde sam popio mnogo vode, malo odmorio i nastavio dalje jos oko 3km gde sam konacno stigao u zaseok Kamensko gde imam plac.
Predjenih oko 130km za 9 sati i razlika u visini od oko 900m. Nije lose za nekog ko ne pravi vise od 50-80km nedeljno.
Ono sto me je sprecilo da se vratim na isti nacin je veliki bol u kolenima sa kojima ranije nisam nikad imao problema. Iz istog razloga je i otpao pohod na Jankov kamen. Utorak, sredu i cetvrtak sam koristio za lagano bicikliranje u kombinaciji sa pesacenjem po okolnim brdima.
Pozdrav svima
Aleksandar
User avatar
shebez
Freebiking druid
Posts: 782
Joined: 03 Aug 2008, 13:16
Location: Beograd
Contact:

Re: Kragujevac-Rudno(Golija/Radocelo)

Post by shebez »

Super voznja.
Samo moram odmah da te iskritikujem, a to ti je i dalo kao posledicu bol u kolenima.
Znaci nista na silu, nemoj tako vremenski da planiras voznju gde ces za koliko stici jer nisi krenuo da se trkas. Kolena te bole jer si forsirao a nisi odrzavao kadencu. Mozes gadno da zeznes kolena zbog toga i posle da se pozdravis od bicikla dok se ne oporavis a to moze trajati i po par meseci.
Okaci slikice neke ako ima.
Pozdrav
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
User avatar
milke
Freebiker
Posts: 139
Joined: 27 May 2006, 13:02
Location: Kraljevo

Re: Kragujevac-Rudno(Golija/Radocelo)

Post by milke »

Sjajna je to tura, bar jednom godišnje se odvezem kod drugara u selo Vr, 7km posle manastira, a na putu za Rudno. Jedino je magistrala standardno dosadna, ali čim se iz Ušća skrene ka Studenici, počinje priroda i saobraćaj je dosta redak, a put odličnog kvaliteta. Posle manastira je makadam, ali i još lepša priroda. :)
Ove godine idem 20. avgusta na Rudno na neki ručak u planini (čitaj: jagnje na ražnju), pa ću se valjda u pauzama dohvatiti foto aparata :)
There are 10 types of people in this world. Those who understand binary and those who don't.
leggga
Posts: 20
Joined: 16 Jul 2011, 11:43
Location: Kragujevac

Re: Kragujevac-Rudno(Golija/Radocelo)

Post by leggga »

Ma daleko od toga da sam forsirao, sta vise prilicno sam se kontrolisao da pazim na napor koji ulazem jer sam ocekivao da moze nesto slicno da se desi. Verovatno je samo duzina puta bila razlog za bolove obzirom da ne vozim dugacke ture. Da nije bilo tih bolova mogao bih da kazem da sam put podneo bez problema. Ono sto sam zakljucio je da je mnogo bolje natovariti bicikl na kola i gore voziti jer je puteva zaista puno a priroda neverovatno lepa. Nadam se da cu uspeti gore da napravim vikendicu pa cu imati vise vremena da krstarim Golijom i ugostim kolege bicikliste. U avgustu cu otici jos jednom da bi pripremio teren za temelj a voznju cu pomeriti za neki drugi put. Slika i nemam puno pa cu i to ostaviti za neki drugi put.
Pozdrav svima
Post Reply