Novi Sad - Krivaja - Novi Sad

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
Nole
Posts: 156
Joined: 18 Mar 2011, 14:39
Location: Novi Sad
Contact:

Novi Sad - Krivaja - Novi Sad

Post by Nole »

Субота, рано јутро. Све прогнозе су најављивале сунчан дан са темепературом преко 30 степени. Ретка возила и још ређи пролазници, град још практично спава а ја сам се полако упутио ка Руменци. Прва етапа планираног пута до Криваје.

До сада сам дневно прелазио највише до 100 км и интересује ме како ћу реаговати на планирану руту од око 160 км.

Јутарња свежина је баш пријала, пут практично празан и километри су се одмотавали један за другим а насеља смењивала као на траци. Кисач, Степановићево, Змајево, Бачко Добро Поље. На домак Врбаса сам скрену лево на летњи пут да посетим археолошко налазиште и природни резерват Чарнок. Чарнок је келтски опидум (земљано утврђење), сачуван је бедем на коме је остала степска вегетација из доба пре култивисања Војводине.

Даље ме је пут водио преко Врбаса, Фекетића, Ловћенца, Малог Иђоша, Бачке Тополе до Карађорђева где сам направио паузу од једно сат времена код пријатељице Анђе у хладу ораха пошто је сунце већ интензивно пржило.

Од Карађорђева до Криваје преко Бачког Соколца остало ми је око пола сата вожње која је протекла у реду и без великог напора остварио сам пола планираног пута.

Повратак је ишао истом рутом с тим што нисам скретао на Карађорђево већ наставио према Бачкој Тополи и даље према Врбасу и Новом Саду.

Све у свему превезено 189 километара, преко 9 сати вожње и постављен лични рекорд за један дан.

Слике са пута:
http://s1187.photobucket.com/albums/z38 ... ovi%20Sad/
Post Reply