problem oko postavljanja nosaca svetala na guvernal

Održavanje, popravke, prepravke...

Moderator: Moderatori

Post Reply
zotja
Posts: 188
Joined: 03 Jul 2010, 14:20
Location: Bgd

problem oko postavljanja nosaca svetala na guvernal

Post by zotja »

Ovo je sad vise kao budzenje tako mislim da nisam promasio mesto oko postavljanje teme.Problem je sledeci,jos ovaj i povlacim se ovde u citace.Kod mene precnik cevi guvernala od nabli ka sifterima i jos 1 cm dalje ka luli je 22 mm.Od tog 1nog cm-a precnik se lagano povecava i kod same lule je 32 mm.Sa leve strane na tih 1cm gde je precnik jos 22 mm montiran mi je cajger a sa desne zvono.Uz svetla koje kupujem dobijam nosace za koje je 22 mm taman.Dali postoje posebno da se kupe nosaci kao kod Cateye sa zatezacem za koji mislim da tih 32 mm nije problem?Ako ne postoje sta predlazete kako ovo da nabudzim?Jedno od resenja bi bila komplet zamena guvernala i lule ali pre nego se prihvatim te posl.solucije dali znate za neku alternativu oko prepravke sadasnjeg nosaca predvidjenog za precnik cevi od 22mm do recimo 25mm ili kupovine posebnog nosaca za precnik od 32mm.Hvala puno na odgovorima.
User avatar
Gruja
Freebiker
Posts: 532
Joined: 20 May 2009, 20:12
Location: Leskovac + DST
Contact:

Re: problem oko postavljanja nosaca svetala na guvernal

Post by Gruja »

Svi ti uređaji uglavnom imaju gumenu podlošku koja se postavlja na cev da je ne bi gulila i da bi bolje prianjao uređaj.
Ako i tvoje svetlo ima tu podlošku, probaj bez nje... mada pretpostavljam da si/bi probao ako je tako.
Ako i bez podloške to ne pasuje ne znam kako bi mogao to da rešiš, da sastružeš nečim unutrašnji deo hvatača i staviš duži sraf, možda?!
Menjanje lule i volana za tako nešto je isuviše radikalan potez, osim ako ne nađeš nešto, bolje, lepše, jeftino. A ako ipak odlučiš da menjaš,
onda gledaj da lula i volan ne budu OS (oversize), što bi značilo da im je prečnik u sredini malo veći... kao što već i imaš.
zotja
Posts: 188
Joined: 03 Jul 2010, 14:20
Location: Bgd

Re: problem oko postavljanja nosaca svetala na guvernal

Post by zotja »

Hvala ti Grujo sto pokusavas da pomognes.Probao sam sve fore ali ne ide,mali je precnik i krta plastika za rastezanja.Srecom,pre pola sata mi je stigla dojava,Planet Bike ima nosac Cateye svetla i to bas za 32 mm.Cena slagacu vas,dal mi rece covek nesto oko 300 dindzi.Sav sam u parama,br.modela,kataloskim brojevima pa me savatala opsta konfuzija.Eto,u principu mislim da sam sve zavrsio.Jos koja nedelja dijete i ozbiljno vozim.Do daljnjeg povlacim se u citace.Hvala vam na pomoci.
Post Reply