Narode, tema vam je stvarno zanimljiva, nagovoriste i mene da se bacim na neka razmisljanja i izvodjenje istog. Naime, evo i ja krenuo u pravljenje tricikla. Za tockove sam izabrao vec gotov model koji se uglavnom koristi za gradjevinska rucna kolica! I stvarno su dobri (u zargonu-fazonski), ali imao sam problem sa zadnjom osovinom! Zapravo, pogonska vuca je preko nje, tockovi su fiksni sa osovinom i eto desio se problem na kraju! Nemoguce je skretati u bilo koju stranu, jer kod tricikla, kada skrece, jedan tocak bukvalno miruje (govorim o zadnjim tockovima), a drugi se rotira. Tako da sam sebe nahvatao u velikoj glupariji! Xaxaxa...pa da li sam ja stvarno toliki idiot...ili ipak ima neko resenje? Dajte, pa mi olaksajte. Ja imam resenje ako bih pogonsku vucu stavio na prednji tocak, ali ipak ce se desiti problem na prvoj klizavoj uzbrdici, tako da bas (neki djavo) insistiram na zadnjoj. Jel imao neko slican problem i eventualno resenje? Eto, na kraju krajeva, ipak je fer da mi se smeje jos neko, jer ja samom sebi dosadi vise!

Evo i nacri, da lakse protumacite sve o cemu sam pricao!
U svakom slucaju vam hvala (na pozitivnim odgovorima, a za one druge...more mars bre)!

))