Kako ja gledam na Facebook VS Forum...
Na Facebooku zelim nesto da podelim sa ljudima koje znam, po sistemu Check out what silly thing I just did, dok na Forumima zelim da podelim nesto sa ljudima koje ne poznajem ali koji su malo vise upuceniji u neke stvari koje me zanimaju.
Logicno je da nikada necu na svom facebooku da postavim pitanja Koji je najbolji tip satora za neke uslove, ili Koje gume odabrati...ili recimo da li je bolja graficka Nvidia GeForce 580 ili Ati Radeon 6990... jer znam da nemam merodavnu ciljnu grupu koja bi mogla da mi pruzi odredjeni kvalitet odgovora.
Na forumima se okupljaju ljudi koji se uglavnom medjusobno ne znaju ali imaju zajednicko polje interesovanja, dok na facebooku smo svi mi neki medjusobni "prijatelji" a uglavnom se svodi na to da sa vecinom tih prijatelja kada bi se nasli negde u gradu posle 10minuta ne bi smo imali o cemu da pricamo...
...zato ja licno prednost dajem forumima

E sada, druga strana price (medalje)... Na forumima gde se okupljaju ljudi slicnih interesovanja nekada je mnogo teze "impresionirati" ostale ucesnike, nego sto je to slucaj sa facebookom. Recimo ako postavim poruku na facebooku "Hey ljudi danas sam vozio 50km biciklu iz cuga" znam da ljudi koji se ne bave biciklizmom ima da mi kazu "Bravo care odakle ti kondicija?!?!"... ALI, ako bih to napisao na forumu gde se okupljaju ljudi koji voze 5x toliko onda logican odgovor je "Ummm ok"
hehe ili recimo ako napisem da sam skocio iz aviona sa padobranom ->
Facebook: Wow odakle ti hrabrost...svaka cast...kakav je osecaj?
Forum gde se okupljaju ljudi iz 63. padobranske: Bravo mali, izgubio si nevinost