Oglasi i za korisnike Staza i Bogaza

Vaša pitanja i predlozi u vezi ovog foruma i Freebiking sajta, kao i administratorska obaveštenja.

Moderator: Moderatori

Oglasi i za korisnike Staza i Bogaza

Postod bluealek » 04 Mar 2011, 21:40

Imao sam sjajnu ideju da korisnicima Staza i Bogaza omogućim ne samo da gledaju naše oglase preko RSS fida tamo na sajtu, već i da mogu da ih postavljaju neposredno sa svojim Staze i Bogaze nalogom, bez potrebe da otvaraju i Freebiking nalog. Ali to izgleda da neće funkcionisati, jer Noah Wordpress Bridge plugin ne samo da radi isključivo u jednom smeru, već očigledno i zahteva da obe aplikacije imaju isti root (tj. da se nalaze na istom serveru). Znači, http:// ga zbunjuje :( .

Kako dotični bridge radi? Tako što u trenutku logovanja nekog korisnika na svoj Wordpress nalog proverava da li se u bazi korisnika Noah's Classifieds (oglasna aplikacija) nalazi korisnik pod tim imenom, i ako se ne nalazi dodaje ga i automatski ga loguje, tako da, kada odeš na stranicu sa oglasima već si ulogovan. Dakle ne radi se o pravoj sinhronizaciji korisničkih baza, jer u smeru od oglasa prema Wordpress-u ovaj plugin nema nikakvu funkciju.

Pitanje za naše programere (prevashodno za stajpa koji je i autor dva značajna unapređenja naše oglasne aplikacije): ima li načina da se ono što sam zamislio ipak omogući?

Drugo pitanje je da li je možda paralelno prihvatanje korisničkih naloga iz DVE Wordpress instalacije rizično? Šta se dešava u trenutku kada se ispostavi da isto korisničko ime (a da pripada različitom čoveku) postoji i u Wordpress instalaciji na Freebikingu i na Stazama? Da li će samo obojica pod prividno istim korisničkim nalogom postavljati svoje oglase (i samim tim jedan drugom moći da brišu oglase), ili se nazire i neka dodatna komplikacija?

Voleo bih da ljudima pristup maksimalno pojednostavimo i da to zaista pretvorimo u jedan efikasan i sa raznih strana vidljiv planinarsko-biciklistički oglasnik, ali ovakvi problemi to otežavaju.
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Re: Oglasi i za korisnike Staza i Bogaza

Postod pedja » 09 Mar 2011, 15:36

Vordpres od verzije 3 omogucava vise blogova na istoj instalaciji. doduse ima ogranicenje da blogovi moraju biti ili na poddomenima istog odmena ili u poddirektorijumima istog domena. Zasto nisu napravili da se moze slobodno podesavati domen za svaki blog ne znam. Mozda i to moze da se sredi ali nisam imso vremena da probam.

U svakom slucaju, milsim da je neophodno a se usaglase baze i da korisnik sa istim imenom i lozinkom pristupa svakom od sajtova. Ja, racimo, na Freebiking sajtu nemam nalog zato sto kada sam probao da ga otvorim, ispostavilo se da je neko vec iskoristio moje ime.

Tako da znate, ako vidite nesto na freebiking.org, van foruma, a potpisano mojim imenom - to nisam ja.
Korisnikov avatar
pedja
Freebiker
 
Postovi: 417
Pridružio se: 01 Feb 2005, 18:32
Lokacija: Užice

Re: Oglasi i za korisnike Staza i Bogaza

Postod bluealek » 09 Mar 2011, 17:32

pedja je napisao:Ja, racimo, na Freebiking sajtu nemam nalog zato sto kada sam probao da ga otvorim, ispostavilo se da je neko vec iskoristio moje ime.

Tako da znate, ako vidite nesto na freebiking.org, van foruma, a potpisano mojim imenom - to nisam ja.


Hm, jesi li siguran u to? Sad sam pogledao listu naloga, postoji samo izvesni pedja83, ali Pedja ne postoji. Hoćeš možda da ja pripomognem sa otvaranjem naloga ako ti imaš neki problem?
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd


Povratak na Pitanja, predlozi i obaveštenja

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron