Ima li dobrovoljaca za rad?

Vaša pitanja i predlozi u vezi ovog foruma i Freebiking sajta, kao i administratorska obaveštenja.

Moderator: Moderatori

Ima li dobrovoljaca za rad?

Postod bluealek » 08 Jan 2011, 02:14

Ok društvo, hajde da vidimo ima li kandidata koji bi bili voljni da mi malo pripomognu ne bi li se ovaj posao ipak što pre završio. Šta konkretno imam na umu? Ne toliko pretabavanje putopisa u turotekama - tu je ostala otprilike lakša polovina posla u Freebiking turoteci i još nekoliko Gocinih tekstića u Freetrekingu (zamoliću nju da ona svoje tekstove sama odradi). Doduše, ako ima dobrovoljaca da pretabaju recimo tekstove 1-8 (većina kratka forma sa malo teksta i malo ili nimalo slika), 10-12 i 14-17 iz Freebiking turoteke, bio bih zahvalan. Ja ću ovo ostalo što je komplikovanije (zapravo one najkomplikovanije gde bi bilo posla od jutra do sutra ću da rešim preko Page Links To:). Tehnologija rada nije prekomplikovana - možete jednostavno da otvorite stare tekstove i da radite Copy/Paste, kako tekst, tako i slike (bude posle malo zezanja oko formatiranja, ponekad i malo više). Trudite se da im postavite makar približne datume objavljivanja (da potrefite barem godinu, a ne bi škodilo i mesec). Slike dakle ne morate da skidate i da radite ponovni upload, možete da ih linkujete odatle gde se nalaze, što vam ubrzava posao (foldere sa slikama neću brisati kad budem uklanjao stare HTML stranice).

Ako imate živaca možete da pretabate i ostale tekstove sa stranice http://www.freebiking.org/TEKSTOVI/tekstovi.html (ja sam danas odradio Nešin priručnik za preživljavanje), kratki su i nezahtevni (svi idu u kategoriju Razno, opet pazite na datume!). Voleo bih da barem za sadržaje turoteke izvlačite odlomak, postavljate smanjenu sliku i ta dva parametra kopirate i u DCG polja za sliku i tekst, ali neće biti kraj sveta ni ako to ne učinite (većina njih se verovatno neće vrteti kroz "Izdvajamo" prozor).

Ono što je najveći posao u mesecima pred nama (ili barem meni tako izgleda) jeste da ostatak planinskih područja Freebiking Atlasa, za koja su sada izvučene samo mape sa SiB, lepo opišemo i ilustrujemo sa po par reprezentativnih fotki (bacite pogled kako je to urađeno sa onima koje imaju opise, uglavnom po istočnoj Srbiji). Što se toga tiče predlažem da napravimo podelu posla i da to bude naš prvi istinski zajednički poduhvat. Gruja se već ponudio da planine Južne Srbije ostavim njemu da opiše i prebacio sam mu vlasništvo nad tim stranicama (za taj deo posla moraću svakome ko ga se prihvati da dam status urednika). Razmislite malo na temu ko dobro poznaje i ima inspiracije da nešto napiše o nekoj od neopisanih sekcija (većina su za sada neopisane), pa se javljajte da vam prebacim vlasništvo nad stranicama.

Ako hoćemo da Freebiking raste i u budućnosti postane još kvalitetniji i posećeniji (eventualno se nametne kao najpopularniji putopisni sajt u Srbiji), to ne može da ostane solo posao za jednog čoveka. Moramo da napravimo i strategiju propagiranja sajta, kako komercijalnu (to ću ja preuzeti na sebe da odradim preko AdWords-a i sličnih servisa), tako i onu nekomercijalnu (koja je možda čak i bitnija).

Toliko za noćas :-)
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Povratak na Pitanja, predlozi i obaveštenja

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju