Transfagarasan i Transalpina, 3-5. jul

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

Transfagarasan i Transalpina, 3-5. jul

Postod Janic » 20 Maj 2015, 19:07

Pozdrav cenjeni fribajkeri i ostali izvanzemaljci! :D
Transfagarašan biciklom, Rumunija 3-5. jul

PSD Jelenak zainteresovane bicikliste vodi u Rumuniju da zajedno uživamo u najlepšim putevima Evrope! Iz Pančeva, ulica Lava Tolstoja 13, krećemo u petak, 03. Jula u 21h. Potrebno je doći pola sata ranije, da upakujemo bicikle i stvari u kombi. U akciji mogu učestovati svi profili bicikala, s obzirom da se radi o kvalitetnom asfaltu.
U subotu preduzimamo uspon na Transfagarašan, na 2034 mnv, uz visinsku razliku od 1500m. Kombi će sa stvarima krenuti za nama, do prenoćišta u hostelu u gradiću Ramnica Valceu. Ukupna dužina planirane vožnje prvog dana je 150km.
U nedelju, drugog dana ture, je planiran uspon na jedan od najviših asfaltiranih prevoja Rumunije, Transalpinu, koji se uzdiže na 2145mnv. Kombijem krećemo od sela Novaci, gde ujedno i završavamo naše druženje na dva točka sa planinama Rumunije. Očekuje nas oko 1500m uspona na 25km puta.
Ostaje nam još da se vratimo u Pančevo, što očekujem da se desi u večernjim satima. Ako preostane vremena, postoji opcija svraćanja u banju Herkulane, za koju se ulaznica kupuje na licu mesta.
Cena za ovu akciju je 75 evra i pokriva troškove puta i noćenja. Od opreme je neophodan ispravan bicikli sa rezervnom unutrašnjom gumom, kao i kaciga i svetla i reflektujući prsluk, u slučaju da nas ‘uhvati’ mrak. Hrana iz ranca ili u restoranima! Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost! Organizator zadržava pravo izmene planirane rute, u zavisnosti od vremenskih uslova i mogućnosti grupe!
Prijave na sastancima društva četvrtkom od 19h, u Domu Omladine u Pančevu. Moguće je plaćanje u dve rate, za rezervaciju je neophodno uplatiti 30 evra.
Milan Janić, 064/354-6891

Da još napomenem da u kombiju imamo mesta za samo 7 ljudi, a da je prikolica dosta velika, pa eventualno postoji mogućnost prevoza samo bicikala, što bismo se naknadno dogovorili.
Janic
 
Postovi: 29
Pridružio se: 12 Okt 2014, 21:04

Re: Transfagarasan i Transalpina, 3-5. jul

Postod Janic » 20 Maj 2015, 19:08

Za učešće na ovoj i drugim biciklističkim akcija nije neophodno biti član društva Jelenak! Naravno, nećemo nikoga odbiti, ako je zainteresovan da nam se priključi :D
Janic
 
Postovi: 29
Pridružio se: 12 Okt 2014, 21:04


Povratak na Najave

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju