Kosmaj-Venčac-Bukulja-Kosmaj

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

Kosmaj-Venčac-Bukulja-Kosmaj

Postod lukaves » 06 Jul 2014, 18:03

Jedna od varijanti tzv. „last minute” najave.

Dakle :arrow: KOSMAJ - VENČAC - BUKULJA - KOSMAJ
Sastanak na parkingu kod manastira Tresije u 8.0. Krenuli bi čim se svi okupimo i montiramo, a najkasnije u 9.00, sačekaćemo samo one koji se jave da su u putu i da „uskoro” stižu.
Usponom na Kosmaj, praćeni cvrkutom ptica, započeli bi turu, a potom preko brda Lupoglav zaronili bi u zeleno-plava brda i dolove Šumadije do Markovačkog jezera. Dalje bi išli do Orašca na čas istorije (Marićevića jaruga). Sledeće destinacije bi bile Aranđelovac, manastir Brezovac (Venčac) i uspon na planinu Venčac, onako fribajkerski: bicikl na rame pa polako :) do staze ispod vrha gde može da se vozi.
Dalje, pored venčačkog kamenoloma, nastavili bi put Bukulje. Na Bukulji bi obišli vodojažu, Garaško jezero, a sa vrha bi se asfaltom sjurili do Aranđelovca na piv... ups osveženje i polako drumom, preko Misače i Rogače nazad do Tresija - u kola pa kući :). Sve zajedno oko 127 km.

Obavezno poneti: pozitivan stav, ispravan MTB, rezervnu gumu (unutrašnju), osnovni alat, dobro raspoloženje i foto-aparat :) Ukoliko vreme bude kišovito, nema svrhe ići, odlažem na neodređeno, s obzirom da su u toku godišnji odmori i druge najave.
Far over the misty mountains cold
To dungeons deep and caverns old
The pines were roaring on the height
The winds were moaning in the night...
Korisnikov avatar
lukaves
Freebiker
 
Postovi: 86
Pridružio se: 22 Dec 2009, 14:56
Lokacija: Beograd

Povratak na Najave

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju