Saputnik za Via Militaris ovog vikenda

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

Saputnik za Via Militaris ovog vikenda

Postod bluealek » 30 Maj 2012, 15:13

Drugari, ostao sam sam u kolima, pa tražim saputnika za ovogodišnji Via Militaris ofroud karavan po planinama oko Niša, koji se tradicionalno organizuje svakog prvog vikenda u junu. Ove godine je proširen na tri dana, odnosno počinje već u petak u 9h ujutro. Više detalja imate na www.safari.rs. Spava se dve noći u šatorima.

Za one koje mrzi da klikću, reći ću da Vlasta iz Safari kluba to po pravilu jako lepo osmisli, trasa je uvek nova i vrlo živopisna, a ove godine obuhvata Seličevicu, Mali Jastrebac, Kalafat i Suvu planinu. Pored same ofroud vožnje svaki Via Militaris ima po pet sportskih disciplina koje se boduju, a takmičenja se odvijaju tokom dana u pauzama vožnje. To može biti nešto tipa penjanje uz konopac, bacanje noževa, guranje terenaca, traženje predmeta po pećini i slično. Timovi su dvočlani.

Za moj tim će učešće verovatno da bude gratis, pošto će i Jeep Club Vlastu da ugosti na Lazarevom kanjonu 23. i 24. juna, ali gorivo, nažalost, teško da može da bude gratis. Procenjujem da ćemo za ta tri dana (put Beograd-Niš-Beograd i jedno 200 km ofrouda + putarina tamo i nazad) da spucamo jedno 140-150 litara plina, što po sadašnjim cenama izađe oko 13.000 dinara. Što će reći, ako je dvočlana ekipa to će biti nekih 6.000-6.500 po glavi, a za tročlanu oko 4.000-4.300.

Znam da vam iz bajkerske vizure ove brojke zvuče "astronomski", ali ofroud je skup sport, šta da se radi :(

Dakle, ako neko od vas ima slobodan petak i hoće za tri dana da prošparta planinama oko Niša uzduž i popreko, dobrodošli ste. U principu nemam ništa protiv ako je neko voljan i da se s vremena na vreme malo prihvati volana da vidi kako je motati po šumskim putevima, da bih ja mogao malo da se igram fotoaparatom i kamerom, ne bih li snimio što više materijala usput.
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Povratak na Najave

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Bing [Bot] i 4 gostiju

cron