Mare je napisao:Blualek, koliko su ti alternativni putevi duzi i tezi?
Nisu mnogo duži, teži su utoliko što ima više brda, ali su zapravo lakši kad uzmeš u obzir opuštenost i zadovoljstvo u pedaliranju njima.
Potpuno si u pravu, ali moram da idem sto kracim putem, jer nemam dovoljno vremena.
Onda si napravio loš plan. Plan treba prilagoditi raspoloživom vremenu i svojim mogućnostima. Silovanje sebe ne vodi nikuda. Valjda ideš na put da uživaš, da nešto doživiš, a ne da se mučiš i da stavljaš glavu u torbu?
Vidi, voleo bih da ti nekako izadjem u susret, ali brzina ne sme da pada ispod 20 h u proseku da bi mogli da stignemo sve na vreme.
Kao što rekoh, loša logika. Treba prilagoditi trasu raspoloživom vremenu, ili sopstvenim mogućnostima. Prilagađavanje sebe je mnooogo teška rabota.
Ja sam poceo pre dve nedelje sa intenzivnim treninzima, ali su me neki ispiti ovih dana poremetili, pa propustam treninge, znaci ni ja necu biti u vrhunskoj formi, ali ima jos vremena.
Što budeš stariji, to ćeš više treninga propuštati, jer ćeš imati sve manje vremena. I večito ćeš biti nezadovoljan, ako ne promeniš ugao gledanja.
Ok su pauze, narocito ako je dan vruc, nije problem da odmorimo malo, da uz neki 'zid' guramo bicikl, sve je to ok, ali moras biti u dovoljnoj formi da kada posla vise km i velikog napora odmorimo ti budes spreman na dalje isrpljivanje.
Vožnja na +35-40 može da bude i opasna po zdravlje, iz više aspekata. Kada čovek svesno koristi termin "iscrpljivanje", to samo govori da se tu radi o ozbiljnom slučaju mazohizma. A teranje točka je hedonistička aktivnost. Barem za mene. Na 30+ bicikl je parkiran. Ili se pedalira do 10 pre podne i posle 5 posle podne.
Sto se tice para, i dalje sam ubedjen da je 300 evra dovoljno za predvidjene stvari.
Bolje izračunaj nego da budeš ubeđen. I slušaj ljude koji su to već radili. Kada su pare u pitanju, sigurnosna margina mora da postoji. Znači, ako procenjuješ da ti je za nešto potrebno 300 evra, moraš da imaš u šteku (u džepu, na kartici, kako god) 500, za svaki slučaj.