Verovatno ste već primetili da je Goca najavila pešačku turu po jako lepom terenu za subotu, na relaciji Lisine - Vita Bukva - Vrtačelje - Stanojev potok? Učesnici te ture će tamo stići minibusem i vratiti se istog dana. Žile je svojevremeno predlagao da mi, istog dana, na bajsevima obrnemo neki krug do sada nevoženom trasom spajajući kanjone Kločanice i Resave i ukrstivši se u jednom trenutku sa trasom kojom će Goca voditi planinare. To je super ideja. Ja bih vrlo rado to produžio na dvodnevnu turu, ali Žile bi radije istog dana da se vrati za Beograd (možemo da ga spakujemo u minibus, sa sve bajsem). Ja bih da se napravi jedno lepo kampovanje na Vinatovači uz logorsku vatricu, ali sve niže temperature nailaze na Gocino zgražavanje nad tom idejom i snažno insistiranje na najmu sobe u Lisinama (novi lovački dom na Vinatovači je počeo da radi, ali će ovog vikenda biti prepun lovaca na jelene, dakle slobodnih soba nema). U nedelju ne verujem da bih pedalirao, jer bi u tom slučaju Goca ostala sama u situaciji da smisli kako da ubije vreme dok mi vilenimo na dva točka po planini. S druge strane, sada je i špic sezone gljiva, pa bih vrlo rado nedelju upotrebio za neki bogat ulov. Iz te perspektive, bajs montiran na džipu smanjuje mobilnost i zahteva dodatni oprez pri kretanju po težem terenu (bilo da je na nosaču nazad ili na krovu).
Dakle, nisam ni sam pametan šta mi je činiti i da li bi nekakvo masovnije okupljanje (bilo na jedan ili dva dana) ovog vikenda imalo smisla. Istovremeno mi se i pedalira i lunja unaokolo pešaka, odnosno gljivari. Koji god scenario na kraju da se dogovori, mislim da bi neki dolazak većeg broja bajkera podrazumevao da dođete sopstvenim prevozom (nije nikakav problem, do Vinatovače je širok i potpuno ravan makadamski put, putnička kola prolaze bez poteškoća).
Ako imate neku ideju kako da razrešimo sve konfliktne parametre, recite

Uskoro kačim svoje slike sa prošlonedeljne ture, a nadam se da ću vam u toku dana skockati i konkretan plan za Goliju idućeg vikenda.