Otvorena Tarsko-zlatiborska sekcija FB Atlasa

Gde ići, kuda ići, koja mesta treba posetiti i videti, koji putevi, staze i stazice su zanimljivi

Moderator: Moderatori

Otvorena Tarsko-zlatiborska sekcija FB Atlasa

Postod bluealek » 28 Avg 2008, 23:23

Dragi prijatelji,

Imam zadovoljstvo da vas obavestim da je posle dužeg vremena konačno postavljena još jedna nova sekcija u Freebiking Atlasu: u pitanju je područje Tare i Zlatibora, verovatno jedna od najpopularnijih bajkerskih destinacija u Srbiji.

http://www.freebiking.org/Atlas/JZ/tara.html

Za sada je tu samo 6 trekova na Tari, osmišljenih za one koji su stacionirani (odnosno polaze) sa Mitrovca i područja Zaovina. Pošto pouzdano znam da među vama ima jako puno ljubitelja ovih prostora i njegovih dobrih poznavalaca opremljenih GPS-ovima, očekujem od vas PRILOGE, u nadi da će ovo vrlo brzo postati najbogatija sekcija Atlasa.

Posebno bih se ovom prilikom zahvalio našem prijatelju fribajkeru Ratku Đorđeviću, koji mi je poslao materijal za jedan uistinu fantastičan i maštovito osmišljen trek, koji je neke od najlepših predela Tare uspeo da objedini bez većih visinskih amplituda, pritom kombinujući dobre, široke makadame sa prelepim i malo poznatim "single-trail" stazicama. Skrećem vam pažnju na taj trek:

http://www.freebiking.org/Atlas/JZ/Trek ... anski.html

Molim sve one koji bi voleli da pomognu bržem popunjavanju FB Atlasa da se potrude da mi pošalju celovit materijal za trekove koji žele da se okače u Atlas, u formi koja je što približnija materijalu koji se već nalazi u njemu. To znači da nije dovoljno poslati samo izvezeni trek, jer je generisanje treka, u ukupnom vremenu koje se potroši na postavljanje jedne vožnje u Atlas, do 10% ukupnog posla. Uz svaki priloženi trek očekujem da mi pošaljete:

1) Kraći ili duži opis staze i ambijenta, već koliki osećate da je potreban (ako neku stazu nisam vozio ja to apsolutno nisam u mogućnosti da napišem umesto vas).
2) Barem 2-3 fotografije (a može i više) koje su tipične, odnosno dobro ilustruju poslati trek.
3) Prikaz treka na mapi i visinski profil ne morate da mi šaljete ako vam je komplikovano da ih napravite (to već mogu da napravim umesto vas), mada bih bio veoma srećan da to učinite. Ne mora da bude egzaktno po modelu kako sam to ja radio za ostale trekove, bitno je da bude pregledno, odnosno da služi svrsi, kako bi zainteresovani mogli da steknu neku predstavu o geografskoj lokaciji, odnosno konfiguraciji terena i podlozi.

Što se budete doslednije ovoga pridržavali, poslati trek će se brže naći u Atlasu (ako mi pošaljete SAV materijal, dovoljno mi je desetak minuta da ga "uštrikam" u HTML strukturu). Molim vas da mi ne šaljete prvi trek koji ste snimili svojim GPS-om zato što ste u euforiji zbog njegove nabavke, već birajte one trase kojima ste iskreno oduševljeni i koje biste rado ponovo vozili u svako doba (tj. preporučili prijateljima). Drugim rečima, šaljite onakve trekove kakve biste i vi rado voleli da pronađete u Atlasu.

Inače, materijala od vas ima još (Miša XTR mi je poslao materijal za celokupnu sekciju Vršačkih Brda, samo da nađem vremena da ga obradim), tako da će vrlo brzo biti kako novih sekcija, tako i novih trekova u postojećim sekcijama.
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Povratak na Gde i kuda

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju