Garvan i greben Kunune, Beli izvori, Šuplja stena

Gde ići, kuda ići, koja mesta treba posetiti i videti, koji putevi, staze i stazice su zanimljivi

Moderator: Moderatori

Garvan i greben Kunune, Beli izvori, Šuplja stena

Postod bluealek » 20 Apr 2010, 23:13

Ne znam da li ste primetili, pre nekoliko dana sam okačio jedan rekao bih vrlo zanimljiv trek u bazu na Staze i Bogaze:

http://www.stazeibogaze.info/2010/04/17/garvan/

To je u stvari konačno "ispeglana" varijanta uzdužnog prelaza zapadnijeg od dva grebena Malog Krša, varijanta koja je vrlo zahvalna za bajs u smeru u kome je trek crtan, jer uspona ima vrlo malo i blag je, pretežno je nizbrdo. Mogao bi se čak i zatvoriti krug preko Majdanpeka, Debelog Luga i Leskova (asfalt, ali dobar, potpuno neprometan put u sjajnoj prirodi pa od toga napraviti zdrava celodnevna vožnja. Potpuno je nebitno odakle bi se na tom krugu krenulo, ima dosta lokacija koje su potencijalni kandidati. Gocina ideja koju je izložila u komentaru na trek je jedna od ekstremnijih (do tog mesta za kamp bi se moglo stići samo džipom ili traktorom), ali i egzotičnijih. U svakom slučaju ne bi bilo izvodljivo sa tim kampom organizovati neku veću grupu, ali - ideja je vredna maštanja :)

Alternativne lokacije za kamp mogle bi biti kod Šuplje stene, zatim bilo gde u šumovitim Homoljskim dolinama oko Debelog Luga (može i na Todorovoj reci, što da ne). Zgodna stvar u toj ideji sa kampom na grebenu Kunune je što bi se to, zapravo, moglo iskoristiti kao polazište za čak DVA jako lepa kruga; sem ovog koji sam pomenuo, sledećeg dana bi se moglo preseći jednim interesantnim putem koji spaja dva grebena Malog Krša spuštajući se posle ka Gornjanu, a onda grebenski do Stola. Sa Stola se spustimo asfaltom duž Velikog Krša, a zatim popnemo do Vrata, gde bi Goca recimo spustila džip iz našeg kampa i pokupila nas 8)

Ne znam KAD bismo ovo mogli izvesti što se slobodnih termina tiče, ali vredi razmišljati u tom smeru - možda se kockice nekako sklope.
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Povratak na Gde i kuda

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju

cron