Ako ti je prikolica skupa, kupi nov bicikl koji prima pak treger bez problema

Ako si bas navalio da okacis bisage na takav bajs, onda:
- kao prvo, imaju oni pak tregeri sto se montiraju na sticnu, i samo odande vise.
Velika mana je obicno smesno mala nosivost, a i gledajuci jedan od boljih (Topeak) od pozadi dok lik vozi,
to se drma i seta levo desno, ma nedaj boze ..
Takodje taj ima i "stranice" koje pridrzavaju bisage da ne odu u tocak.
A takve stvari i kad ih nadjes negde, obicno su prilicno skupe ..
- onda, moguce je da mozda mozes i da okacis obican pak treger na tvoj bajs.
Nisam nikad zagledao takav bajs, ali evo sta sam ja na mom uradio, koji ima slicnu zadnju suspenziju.
Ja sam na moj ful sus kacio, tako sto je donja strana bila kao i obicno usrafljena u rupe za pak kod tocka,
a gornja uz malo rucno izradjenih alu "drzaca" bila pricvrscena na gornji "pivot point"
Jednostavno sam izvadio srafove koji idu kroz lezaj, ubacio duze, i onda sa unutrasnje strane ih progurao kroz te limove,
i zategao maticom.
Radilo je, ali kao prvo suspenzija pod teretom skoro da nije radila (previse ne suspendovane mase na tocku)
a drugo, sve je bilo VEOMA fleksibilno, jer zadnji deo tkavog rama nije predvidjen da nosi 20kg,
i cim malo "zanjises" bajs, ceo zadnji kraj ze uvijao, sto nikako nije zdravo za ram.
Ja sam to radio samo zato sto nisam imao drugog izbora, i gledao sam da sot pre to skinem, pre nego sto slomim ili ram,
ili neki deo zadnje konstrukcije.
- kupi prikolicu !

Extrawheel Voyager(za bisage) je recimo samo oko 140 eur (bez tocka, koji mozes i ovde da kupis)
a Classic (za transportne vrece) je par eura manje, sa sve tockom!
http://www.extrawheel.com inace najlaksa bicikl prikolica na svetu
- i najpametnije: sredi da vas prati auto, koji nosi sve stvari a ti pedalas neopterecen

Pozzz