Zdravo drugari!
Već neko vreme mi se po glavi mota konstrukcija jednog ležećeg biciklića.
Razne ideje su mi padale na pamet gledajući fotografije raznih modela, ali sam na kraju odlučio da,
umesto da pravim ceo bicikl, iskoristim jedan koji već imam a nije u funkciji.
Radi se o modelu Delta bombardier, evo ga na slici:
Sa idejom da dobijem nešto ovako:
Naravno slika nije kompletna, tu treba uključiti i volan i osmisliti gde će tačno ići lanac i sve ostale finese.
Imao sam ideju da napravim nešto slično kao Igorov Velomotion Stick ali bi to zahtevalo veliki trud, a za sada
bi samo želeo da probam način vožnje ležećim biciklom tako da mi ovo brža i lakša varijanta.
Probni model ću napraviti sa opremom koja je već na biciklu, ali ako sve bude kako treba planiram
da ga opremim u deore rangu, promenivši sve osim rama, volana, sedišta.
Međutim, ima detalja za koje mi treba pomoć i savet pa bih da pitam vas koji već imate iskustva.
1. Točkovi - planiram da budu 26", ali nisam siguran da nije previsoko, da li da možda razmišljam o 24" ili manje?
2. Točkić za zatezanje lanca - da li praviti ili naručiti i odakle? Igore, na tvom Velomotion Sticku si stavio dva točkića
na istu osovinu ili je to jedan sa dve šine ili kako se to već kaže?
3. Sedište- isto pitanje kao i pretodno. Za naručivanje već znam da može preko Igora, ali kako mi se čini samo kada
putuje u Poljsku što bi mi onda produžilo vreme potrebno da završim bicikl. I da li se isplati kupiti tako skupo sedište
za bicikl koji nov toliko košta?