licmi je napisao:Sledeca grupa pitanja-dilema je vezana za izvestan trike iz oglasa koji je meni poprilicno poseban, tj. njegov dizajn ...
Jel moze da se odradi ram koji ima trike iz ovog oglasa, da li se na njemu mogu staviti 26" slik 23-25 mm gume, tj. da li je tako nesto preporucljivo ?
http://www.cikloberza.com/show.php?id=16074 Malo mi je neuobicajno da se "Kormilari" zadnjim tockom, moze li to da sljaka ? (citao sam po net-u da pri velikim brzinama-45km/h- tocak malo seta )
Moze li da se popravi to ako se stavi veci tocak ?
Dobro nam dosao

Taj trajk sa upravljanjem pozadi .. straceno vreme i novac .. to ne funkcionise.
A steta, sa slike mi deluje kako je sasvim fino uradjen, znaci nije neka neugledna budzevina,
mada mozda se i varam, tesko je suditi sa tako male slike.(i slike uopste)
Da upravljanje na zadnjem tocku funkcionise ne bi danas po putevima vozili automobile, motocikle, kamione, i traktore, nego kombajne
Naravno ne sporim da moze to da bude zabavno za voznju po parkingu, ali to za drum nije.
U Beogradu nema niko da pravi, ali cim predjes u Vojvodinu oma tu je Pancevo eto

A ni Backa Palanka, a bogami ni Subotica nisu daleko ako sednes u voz/autobus, mala smo mi drzava
Sto se tockova i guma tice, na trajku se napred nikako ne preporucuju gume vece od 20"
Tockovi tokom skretanja trpe jake bocne sile, za koje inace zicani tockovi nisu predvidjeni,
tako da veliki tocak ne bi potrajao dugo.
Drugo, trajk bi bio ogroman, i imao bi veoma velik krug zaokreta.
Manji tockovi su mnogo jaci od velikih, a i malo mesta zauzimaju, sto daje mogucnost veceg zakretanja tocka,
kao i bolju aerodinamiku i estetiku.
Pozadi moze da se stavi veliki, mada se i tamo preporucuje manji tocak, zbog istih tih bocnih sila.
Veliki tocak pozadi vredi samo ako zelis visoki prenos, ali sa drumaskim 53/30 pogonom i pozadi kasetom ili racnom 11-34 20" tocak ima sasvim zadoviljavajuci prenosni odnos.
Uostalom 90% trajkova na svetu upravo koristi tu kombinaciju.
Inace ako je trajk tezak, a ako kupujes sniskobudzetni u srbiji onda sigurno jeste, jedino gde ce ti zatrebati visoki prenosni odnosi su nizbrdice

pod uslovom da se trajk dobro ponasa pri visokim brzinama i da neces sve vreme kociti ne bi li ostao suvih gaca

Inace samo da znas, trajk NIKAKO ne smes probati ako nemas love da ga pazaris !!!!
Toliko je zabavan da ces se odmah navuci, pa ako nemas kesa, patices zbog toga
Lezeci pozdrav