Moderator: Moderatori
Miroslav je napisao:Hvala Barda. Kud meni sa vi?.
Miroslav je napisao: No tajnu svojih godina neću da otkrijem, baš onako kako dolikuje i damama da se ne razočarate.
barda je napisao:Oduševio me je onaj video sa predavanja - sistematičnost i preciznost
Miroslav je napisao:Ako se uzme u obzir da službenog podatka geodetske službe nije bilo, tih 2534m je postala "istina". Kalibrirane karte VGI TK25 tog područja baš puno ljudi ne koristi. VGI Beograd je u svakom slučaju veoma mjerodavna referenca, puno sam prošao planina i našao sam do sada iznimno mali broj grešaka u kotama visina i one bi se mogle svesti isključivo na tipkarske greške koje su vidljive iz "aviona", a ne greške u mjerenju. Dakle bez obzira na moje mjerenje sa 2 GPS uređaja koje može poslužiti samo kao potvrda, prilično sam uvjeren da tih 2534m nije točno već je točan podatak iz VGI TK25 karte koji glasi 2528m.
pedja je napisao:Ma kakav GPS i nadmorska visina.
Miroslav je napisao:1. Ako je pravilno korištenje EGNOS-a implementirano u uređaju onda je točnost visine bolja od 4m.
Miroslav je napisao:više diskusije na samu temu visine Zle Kolate od 2534m i meni nepoznatog izvora od kuda se došlo do tog podatka
Povratak na GPS i kartografija
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost