Offline keširanje Google mapa na WM?

Ovde možete diskutovati o kartama, njihovom korišćenju, o načinima i opremi za orijentaciju u prirodi. Naravno, raspravama na temu GPS tehnike kao modernom načinu orijentacije je mesto ovde.

Moderator: Moderatori

Offline keširanje Google mapa na WM?

Postod bluealek » 11 Jun 2011, 16:57

Zna li neko neki efikasan i nebagovit GPS softver koji radi keširanje Google mapa za offline upotrebu na Windows Mobile telefonima?

Pathaway to radi previše bagovito, za Global Mapper takođe nisam imao hrabrosti da platim licencu jer je naprasno izgubio sposobnost da učitava Google mape (barem kod mene). Našao sam po netu nekoliko besplatnih aplikacija koje dobro keširaju on-line mape, ali to rade isključivo sa raznim verzijama OSM mapa, koje za moje potrebe još uvek nemaju dovoljnu upotrebnu vrednost.

Dakle, postoji li solucija za keširanje Google mapa koja provereno radi?
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Re: Offline keširanje Google mapa na WM?

Postod bluealek » 11 Jun 2011, 18:28

Da odgovorim sam sebi zbog onih kojima bi još moglo da ustreba. Najelegantnija solucija se zove Terra Incognita, i može se skinuti na

http://www.zubak.sk/TerraIncognita/

U pitanju je naslednik programa Google Ozi, koji sada podržava snimanje u većem broju različitih formata i sem Google mapa može podatke da vuče iz još desetak različitih izvora. Zahvaljujući njemu možete direktno snimiti satelitske segmente proizvoljne veličine u Ozi formatu, kao i direktno u KMZ formatu, tako da vam za njihovu pripremu za učitavanje u Garmine više ne treba Global Mapper. Dakle, program praktično omogućava da satelitsku kartografiju pripremite bilo za korišćenje u Garminima ili na mobilnom telefonu u sadejstvu sa Ozi Explorer CE ili nekim drugim softverom koji podržava formate u kojima ovaj snima. S obzirom na to šta sve može, vredi platiti 20 € (samo godišnja pretplata za neupotrebljiv Garminov BirdsEye servis košta više).
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd


Povratak na GPS i kartografija

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju

cron