Izasao novi PlanPlus (2006)

Ovde možete diskutovati o kartama, njihovom korišćenju, o načinima i opremi za orijentaciju u prirodi. Naravno, raspravama na temu GPS tehnike kao modernom načinu orijentacije je mesto ovde.

Moderator: Moderatori

Izasao novi PlanPlus (2006)

Postod pedja » 23 Dec 2005, 14:09

Po prvi informacijama, karta je vektorska, geografski orjentisana sa podrškom za GPS, detaljna i ima planove za 14 gradova kao i celu putnu mrežu u Srbiji i mogucnost proracuna najkraceg puta izmedju dve tačke.

Poručio sam pa ću javiti utiske kada isprobam program. Cena mu je 450 dinara plus postarina.
Korisnikov avatar
pedja
Freebiker
 
Postovi: 417
Pridružio se: 01 Feb 2005, 18:32
Lokacija: Užice

Re: Izasao novi PlanPlus (2006)

Postod nameless.developer » 23 Dec 2005, 16:58

pedja je napisao:...Cena mu je 450 dinara plus postarina.


Za te pare nije skupo! Javi kad ga isprobaš, obavezno!!!
Slika
Korisnikov avatar
nameless.developer
 
Postovi: 101
Pridružio se: 22 Avg 2005, 19:06
Lokacija: Duketown

Postod alazovic » 25 Dec 2005, 18:39

Znate sta,
Za takav softver, u zivotu nisam video gori sajt, ako je to http://www.planplus.co.yu Ne nadjoh cak ni spisak gradova sa mapama!

Doduse, verovatno ga nesto preradjuju jer nemoguce da im rade samo 4 linka ukupno :cry:

Nema nista drugo nego da cekamo na tebe Pedja da dobijes soft i da ga isprobas!

Aleksandar
Slika
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
Korisnikov avatar
alazovic
Freebiking druid
 
Postovi: 773
Pridružio se: 02 Feb 2005, 16:41
Lokacija: Kraljevo, Srbija

Postod misaxtr » 28 Dec 2005, 18:43

JA GA DANAS PROBAO, IMAO SAM STARIJU VERZIJU, PO MENI JE ZA TU KINTU ODLICAN PLAN. IMA RAZNE ZEZALICE, OD NAJKRACE TRASE IZMEDJU 2 TACKE, PRETRAZIVANJA, INFO O GRADOVINA, VAZNE TELEFONE, GPS, NAVIGATOR, GRADSKI PREVOZ...
AKTIVACIJA IDE DIREKTNO PREKO INTERNETA, KAO I AZURIRANJA PROGRAMA...
doduse GPS nisam uspeo da aktiviram jer mi na com2 gde je i modem javlja acess denied?
Uputstvo za koriscenje programa je jos u izradi??? jako cudno, pa valjda uputstvo treba prvo napraviti kada se program odradi do kraja...
Ali osim ovih stvari ostalo radi i ok funkcionise.
Korisnikov avatar
misaxtr
Freebiker
 
Postovi: 288
Pridružio se: 06 Jul 2005, 22:51
Lokacija: Beograd

Postod alazovic » 03 Jan 2006, 12:48

A spisak gradova???
Dajte vi ako oni nece :)

Pedja, jel tebi stigao prog??? Daj neki osvrt...
Slika
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
Korisnikov avatar
alazovic
Freebiking druid
 
Postovi: 773
Pridružio se: 02 Feb 2005, 16:41
Lokacija: Kraljevo, Srbija

Postod Veljko_B » 04 Jan 2006, 00:23

Koliko sam ja cuo, cela Srbija je obuhvacena..
Veljko_B
 
Postovi: 11
Pridružio se: 25 Maj 2005, 11:20

Evo

Postod nameless.developer » 04 Jan 2006, 01:32

Evo, prenosim tekst iz januarskog Sveta Kompjutera:
---


PlanPlus 2006

Život u velikom gradu u isto vreme vreme je lepo i mučno iskustvo. Prodavnice koje rade bez prekida, gusta mreža gradskog saobraćaja, biblioteke, parkovi, spomenici, pozorišta i sijaset drugih znamenitosti nalaze se svuda unaokolo i spremo očekuju par znatiželjnih očiju. Muka je što ih ponekad nije lako pronaći.

Korisnicima računara i Inteneta važan po moćnik za orijentaciju u našim najvećim gradovima tokom nekoliko poslednjih godina bio je PlanPlus, program i Web prezentacija kompanije Contrast. Nova verzija najpopularnijeg elektronskog adresara nije zasnovana na ranijim izdanjima, već je praktično pisana od početka, korišćenjem najsavremenijih tehnologija, u prvom redu .NET Framework osnove. PlanPlus 2006 sadrži osnovnu mapu saobraćajne infrastrukture Srbije (najvažnije puteve koji povezuju naseljena mesta u republici) koja broji 36.000 kilometara ubeležene putne mreže, 8950 ulica i 185.000 kućnih bro jeva odnosno 7000 javnih objekata i planove čak 14 gradova. U odnosu na ranije verzije, korisnički interfejs je lepši, mape su detaljnije, a korišćena je vektorska grafika koja je daleko „elastičnija" obezbeđuje osetljivo zumiranje, kompaktnija je i lakša za manipulaciju od nezgrapnih bitmapa koje su korišćene u prethodnim verzijama. Zadržane su i opcije koje su uvedene u izdanju za 2003. godinu: funkcija za pretragu mesta, ulica i kućnih brojeva, pretragu objekata po kategorijama i ključnim rečima i vrlo korisna alatka za proračun najkraćeg puta između proizvoljnog broja tačaka, s mogućnošću štampanja detaljne mape (ova funkcija se sada može primeniti i za izračunavanje rastojanja između različitih gradova na osnovu najkraće i optimalne putanje).

Važna novina u novoj verziji prve elektronske saobraćajne karte Srbije jeste mogućnost dopune sadržaja putem Intemeta. Na taj način će registrovani korisnici preuzimati ažurirane tekstove i module koji će se implementirati direktno u program (npr. imena ulica, interna do kumentacija, funkcija za proračun trase gradskog prevoza, repertoari bioskopa i pozorišta, kulturna i zabavna dešavanja i slično). Na samoj mapi nalazi se veliki broj objekata koji su ilustrovani majušnim fotografijama (manja mesta na karti Srbije predstavljena su samo snovnim podacima o broju stanovnika i geografskim koordinatama). Unapređenja su primetna i u podršci za veći broj GPS uređaja koji podatke o geografskim koordinatama mogu slati direktno u program. Pohvalu zaslužuje i pristupačna cena koja je dvostruko niža od cene prethodnog izdanja.

lako nije kompletno završen (autori udarnički rade na dodacima koji će se distribuirati preko Interneta), PlanPlus 2006 ima sve preduslove da preraste u domaći Autoroute Express. Tehnički preduslovi su stvoreni, ostaje samo mukotrpan rad na prikupljanju podataka i ucrtavanju novih detalja, za koji će autori, nadamo se, moći da obezbede sredstva i stručnu pomoć nadležnih institucija.
Slika
Korisnikov avatar
nameless.developer
 
Postovi: 101
Pridružio se: 22 Avg 2005, 19:06
Lokacija: Duketown

Postod pedja » 05 Jan 2006, 01:14

Stigao mi je program danas ali nisam imao vremena da instaliram. Probacu ga sutra. Na brzaka sam bacio pogled i odmah se uocio da koristi .NET i Windows Scripting Host, sto mi se nimalo ne svidja.
Korisnikov avatar
pedja
Freebiker
 
Postovi: 417
Pridružio se: 01 Feb 2005, 18:32
Lokacija: Užice

Postod pedja » 07 Jan 2006, 14:21

Malo sam se igrao PlanPlusom.

Prvi utisci su mesoviti. Pre svega dobro izgleda a ima i dosta sadrzaja.

Negde sam nasao da su ubaceni planovi za 14 gradova. U samom programu je na spisku mnogo vise mesta jer su im sva mesta, ukljucujuci i delove gradova, na istom nivou kao i gradovi.

Cela srbiaj je na jednoj mapi, koj sadrzi cak i planove gradova, tako da je malo neprakticno doci do nekog konkretnog mesta. Mislim da je ipak trebalo obezbediti poseban pregled planova gradova i pretragu koja je orjentisana ka trenutnoj poziciji na pami.

Recimo, nalazite sa na planu Uzica i trazite neku ulicu a program vam ponudi spisak svih ulica na mapi u svim mestima koje ima u bazi, umesto da se ogranci samo na Uzice ili bar omoguci opciju za tako nesto.

Pretraga omogucuje da se suzi samo na neka mesta, ali je spisak mesta poprilicno dug pa je sve malo neprakticno.

dobra stvar je sto su najavili da je aplikacija konstantno u doradi a da se sveizmene mogu preuzimati sa Interneta, tako da ocekujem da ce vremenom ispeglati stvari i dovesti ih na svoje mesto.
Korisnikov avatar
pedja
Freebiker
 
Postovi: 417
Pridružio se: 01 Feb 2005, 18:32
Lokacija: Užice


Povratak na GPS i kartografija

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju

cron