Evo još nekih pitanja vezano za pravljenje trekova pre putovanja (ili posle za one koje nemaju GPS - pa iscrtavaju trek)
U opciji tri programa i karte: MapSource (SCGRoute), OziExploler (topo karte), Google Earth
Prvi program koji koristim je MapSource - iscrtam trek, obeležim waypointe, snimim u gpx formatu.
Prebacim u Ozi Exploler format (plt i wpt format) i konstatujem da sam omašio neki put, pogrešio izvor - kako da u njemu editujem trek? Kako da pomerim neku tačku?
(da li je to moguće, meni nije pošlo za rukom - mišem

), ili nazad u mapsource pa odokativno pomeriš, pa opet prebacuj.....
Otvorim Google Earth i u njemu isto vidim da sam pogrešio skretanje kod neke kuće koja je van šume a koje nema ni u mapsorcu ni u oziju - kako ovde da editujem track? Da li je to moguće? Mislim da nije. Mada je ovde crtanje treka najlakše i tačke se pomeraju na jedino logičan način - uzmeš tačku i pomeriš! Kod ostalih programa je mnogo komplikovano - označiš, izrežeš, spojiš...
Znači pitanje je kako vi i u kom programu planirate track. I kako ga korigujete, a da nije princip pokušaja nabadanja

edit
Doduše kod BaseCamp-a se isto lako pomera i edituje track - sada sam konstatovao

, ali problem nabadanja i konverovanja ostaje (BaseCamp - Google ok, ali ako je u šumi treka tada treba BaseCamp - Oziexloler)