Mali i Veliki Jastrebac

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

Mali i Veliki Jastrebac

Postod Milan » 25 Jul 2011, 23:03

Moj prijatelj i ja sedimo na klupi, gledamo zvezde i slušamo vesti. Kažu da imamo još jedan vikend bez padavina. Krenusmo poznatom putanjom grebenom Malog i Velikog Jastrebca do planinarskog doma sa Kruševačke strane i preko etno sela Srndalje, Ribarske banje zatvorismo krug od 170km sa oko 4000m uspona. Kako nismo znali pravi put od Male Djulice do doma, bilo je i malo tumaranja.
Evo i par slika https://picasaweb.google.com/drakulic.m ... bac2224711
i fail sa trekom http://hotfile.com/dl/125003072/dd50ec6/Jastrebac.rar.html
Korisnikov avatar
Milan
Freebiker
 
Postovi: 167
Pridružio se: 05 Jun 2008, 10:23
Lokacija: Nis

Re: Mali i Veliki Jastrebac

Postod Kole » 01 Avg 2011, 23:38

Baš sam se pitao koj bi bio najlepši način da se izvezu veliki i mali Jastrebac u jednoj turi, A evo vi mi dadoste gotovo savršen odgovor. Još da ste uključili i Krajkovačko jezero i ugođaj bi bio kompletan. Koliko vidim po fotkama tura je bila dvodnevna, samo mi iz opisa nije jasno koja je vam je bila polazna i završna tačka. Spaavanje je izgleda bilo na Jasenovim vodama. Stvarno lepa tura, a Jastrebac dušu dao za freebiking.
Korisnikov avatar
Kole
 
Postovi: 6
Pridružio se: 04 Maj 2011, 00:12
Lokacija: Niš/Beograd

Re: Mali i Veliki Jastrebac

Postod Milan » 02 Avg 2011, 09:36

Polazna i završna tačka su bile Niš, a vožnja je bila trodnevna. Polazak u petak u 16h, konak na prevoju Grebac, subota uspon do vrha Vekikog Jastrebca i pad do planinarskog doma sa Kruševačke strane, gde smo prespavali i nedelja povratak kući preko sela Srndalje, Ribarske banje i Kuline. Pre dve godine smo se sa vrha spustili na Prokupačku stranu, i to je možda bolja ideja da se obidju Ajdanovac, Bresničko, Pridvoričko, Oblačinsko i Krajkovačko jezero. Kako god se isplanira ruta, ne može da se pogreši. Naš plan je bio da ovog puta da sa sedla izmedju Male i Velike Djulice skrenemo desno i da tamo negde potražimo putanju do Ravništa ali smo se u zadnjem trenutku odlučili da okrenemo na jug pa okolo Velike Djulice stignemo do doma.Odličan je Jastrebac.
Korisnikov avatar
Milan
Freebiker
 
Postovi: 167
Pridružio se: 05 Jun 2008, 10:23
Lokacija: Nis


Povratak na Turoteka

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju

cron