Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Postod alazovic » 18 Jun 2009, 19:04

Ima k'o zna! :twisted:
Slika
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
Korisnikov avatar
alazovic
Freebiking druid
 
Postovi: 773
Pridružio se: 02 Feb 2005, 16:41
Lokacija: Kraljevo, Srbija

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Postod bluealek » 19 Jun 2009, 00:57

barda je napisao:Pogotovo mi se sviđa ovaj trek koji ću 100% proći ponovo, ali i sada dok sam ga čitao, kao da sam tamo :wink:

http://www.freebiking.org/Atlas/SI/Trek ... anica.html

Proći kanjonom Resave po danu, i spustiti se kanjonom Kločanice.... mmmmm :D


Taj krug je jedna od poludnevnih Kučajskih bombonica, nešto što izvezem na jednodnevnoj turi čak i onda kad ne krenem u cik zore tamo, odnosno nešto što se lako može opušteno izvesti čak i po kratkom jesenjem danu. Odličan put bez jakih nagiba u bilo kom smeru, krug se zatvara za 4-5 sati maksimum. Možemo da se skupimo i da skoknemo tamo kad god vam se prohte.

Ima još jedan mnogo lep krug, koji je jednako lak za vožnju i jednako jednostavan što se tiče konfiguracije terena, koji još nisam pretočio u neku varijantu u Atlasu, a koji smo Željko i ja jedne godine prevezli u lepom, sunčanom septembarskom danu. Krene se od Resavice uzbrdo asfaltom do Pasuljanskih livada, i onda se od Pasuljana preko Troglan Bare onim širokim putem kroz četinare talasa sve do Male i Velike Brezovice. Prođe se Brezovica, i kilometar iza se hvata skretanje levo (u stvari, glavni put skreće desno, a vi samo produžite pravo) i napravi lagani uspon i kružna vožnja oko Palčine (Tilve Palčin). Onuda kuda smo se malo žešće peli posle Valkalucija na prošloj vožnji u toj varijanti se sjurimo nizbrdo u Valkaluci, a u nastavku je 21 km čiste nizbrdne Miline dolinom Nekudova do Resavice, pored Prskala.

I to je krug na kome je ukupna količina penjanja skroz penzionerska, nagibi takođe, a užitak na rubu nirvane od prvog do poslednjeg momenta. Tako da... Ako ne uspemo da skockamo dva dana, uvek možemo da se skupimo za jedan, da obrnemo neki od ovih krugova 8) .

Odoh sad da spavam, u cik zore me ovi moji "offroad avanturisti" vode da me udave u Ibru :P A mi se pišemo opet od ponedeljka...
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Postod barda » 08 Feb 2012, 15:58

Evo, možda i najboljeg načina da okrenem brojač poruka na 1000 :wink:

Jeste tema iz 2009. godine, ali je to moja prva višednevna tura sa Saletom i Freebikingom...

Simbolična je i zbog toga što je istočna Srbija bila Saletov istraživački kraj i tada smo ga upoznali... Tada sam upoznao i Šebeza, Boleta, Baćamana, i Milančeta, i Emila... i stvarno je počeo jedan novi način života 8)

Evo priče:
Bio je to začaran i magičan krug! Krug od 120km kroz, do tada, nepoznat teren Kučajskih planina na istoku Srbije. Okupila se Freebiking ekipa, kojoj, nazivi kao Vinatovača, Dubašnica, Straža, Malinik, Velika Brezovica, Valkaluci i Kločanica, nisu značili baš puno, osim kao neki termini koje smo videli na slikama kod Saleta u galeriji.
Sada, posle dosta uloženog napora da se savlada 2100m uspona u dva dana i 120km odličnih, ali kamenitih puteva, ti nazivi su nama jedanaestorici ostali duboko urezani u sećanje, i nekom magičnom energijom nas privlače da im se vratimo! Da li ćemo uspeti i vas da zarazimo?

https://picasaweb.google.com/104407191602814748151/KucajskiKrug120km2100mu

I ova reiknarnacija sa Fotopica je uspela, a dosta mi je pomogao i forum gde su ostale ovi uvodni tekstovi - tako da je i on dobar backup naših uspomena :wink:

P.S. i još jednom nemojte mi zameriti što dižem temu iz 2009. godine :oops:
FotoSat (autentični motiv na vašem zidu) - TRIP foto priča -> prati moj TREK
Korisnikov avatar
barda
Freebiking druid
 
Postovi: 1344
Pridružio se: 14 Mar 2008, 14:57
Lokacija: Novi Sad

Re: Kučaj 6-7. juni - kako je bilo?

Postod Grujic » 08 Feb 2012, 17:12

Nadam se da ce se nesto slicno odvozati i ove godine. Barda, odlican album.
Grujic
Freebiker
 
Postovi: 190
Pridružio se: 23 Feb 2009, 22:40

Prethodni

Povratak na Turoteka

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron